Na een aantal maanden stil te hebben gestaan en slecht een paar trainingen gehad te hebben was het vandaag eindelijk zover. De meiden hadden weer een wedstrijd. De indeling is wat anders dan vorig seizoen. Er is een E8 meidenteam bijgekomen. Die hebben 7 meiden en de MD1 ook 7 meiden. Ze trainen samen. Janne V kon niet mee doen en zodoende werd er wat geschoven. Merel van Raaij was vrij een ging haar steentje bijdragen bij de MD1. Michelle Verschuuren ging de wedstrijd voetballen bij de E8M en dat deed ze uitstekend.

DSV MD1 speelde thuis tegen Olympia’18 MD1. Met 7 meiden op het veld en geen wissels zou het heel wat vermoeiender worden als vorig seizoen. We begonnen goed. Al snel kwamen we op voorsprong. Merel maakte een van haar vele goede acties aan de rechterkant. Ze zette de bal voor en Joëlle kon de bal in de goal tikken, 1-0. Hierna een aantal schoten van Merel die helaas niet raak waren. Boxmeer had 1 goede spits. Ze was heel gevaarlijk en op het einde van de 1ste helft had ze er 4 ingeschoten, 1-4.

In de 2de helft waren er lange tijd geen kansen te zien. De MD1 kwam wel een doelpunt terug. Merel had een actie waarbij ze nu naar binnen trok en alleen voor de keeper kwam. Vallend met links schoof ze de bal in het doel, 2-4. Na dit doelpunt kwam de tegenstander weer. Ze scoorden 2x waardoor het 2-6 werd. DSV maakte uit een corner van Merel die ingeschoten werd door Imke nog wel de 3-6.

Uiteindelijk toch een goede uitslag tegen een sterke tegenstander. Volgende week gaan we kijken of we de eerste punten kunnen pakken tegen JVC Cuijk.
Heel de MD1 bedankt Merel voor haar inzet tijdens deze wedstrijd.

DSV MD1 en E8M is nog zoekende naar meiden die ook wedstrijden zoeken te voetballen en te trainen. Training is op woensdag om 18.00 uur. Leeftijd tussen de 8 t/m 12 jaar.

Leiders MD1