Om nog wat van het seizoen te maken, ging DSV deze week voor 6 punten tegen kampioenskandidaten Vitesse’08 en Vorstenbossche Boys. Gezien de huidige vorm van beide partijen, leken 6 punten een haast onmogelijke opgave voor DSV.

DSV A1-Vitesse’08 A1: het seizoen in 1 wedstrijd

DSV begon furieus aan de wedstrijd. Door de vele duels die gewonnen werden, was DSV continue aan de bal. Verwonderlijk was dan ook niet dat Arjan Arts voor de eerste treffer van de avond tekende: 1-0. Doordat Vitesse de linies wel erg kort op elkaar hield, was het voor Tijn Aben een koud kunsje om Alwin Willems in scoringspositie te brengen. Alwin omspeelde de keeper, maar werd gevloerd wat een penalty voor DSV opleverde. Specialist Merijn schoot deze uiterst koelbloedig binnen. Ook de jongens van de B1 leverde een zeer grote bijdrage deze week. Eerst was het Guus van Lieshout, die woensdag als een waanzinnige over het veld stormde, voor de 3-0 mocht aantekenen, wedstrijd gespeeld..
De eerste seizoenshelft denderde de trein van DSV over alles en iedereen heen. Na de winterstop leek het erop alsof de machinist een ander spoor had gekozen aangezien het spel en de resultaten ineens een stuk tegenvielen.
De tweede helft liet DSV het wel lopen, en ineens werd het nog spannend op de Laan. Vitesse wist 2x te scoren. Duels werden verloren, en DSV moest oppassen dat het niet onnodig tegen meer tegengoals aanliep. Gelukkig was daar nog altijd subersub Arjan Arts die met een wel heel mooie goal DSV de overwinning schonk.

Vorstenbossche Boys A1-DSV A1: groen-wit toont veerkracht

De eerste helft was duidelijk in het voordeel van DSV. Men combineerde er bij vlagen lustig op los, en was zelfs een paar keer dichtbij de voorsprong. Zo verkoos Ton Verhoeven eigen succes in plaats van de bal voor te leggen op 1 van de 3 vrijstaande spelers, en ook Tijn Aben was dichtbij met zijn schot van 40 meter tegen de lat. Vorstenbosch, dat slechts sporadisch voor de goal van Budy kwam, wist tegen de verhoudingen in op 1-0 te komen. Piet Lamers werd hordedol gedraaid, en ook Budy had geen antwoord op de lage schuiver.
De tweede helft stond er een ander DSV op het veld. Joost de Bruin werd ongelukkig op zijn hoofd geraakt, met de gevolgen van dien.. Jeroen Portier was zijn vervanger. Doordat Stef en Marc ineens heel veel verschillende tacktieken wouden uitproberen, wisten de gastheren even niet meer wat ze moesten doen. Nadat Ton Verhoeven zijn man passeerde, wist hij Alwin in stelling te brengen: 1-1. Doordat DSV steeds beter begon te voetballen, duels begon te winnen en ook pressie zette, werd Vorstenbosch steeds verder op eigen helft teruggedrongen. Na een verkeerde terugspeelbal wist Jeroen Portier de bal in een keer vanuit de corner binnen te schieten. Vorstenbosch, dat in theorie nog kans maakte op de titel, kwam deze klap niet meer te boven.

Zo pakt DSV 6 punten in 4 dagen, en stijgt het naar plaats 6. Met de naderende ontmoetingen tegen JVC Cuijk, SV Milsbeek en Estria kan er alsnog met een mooie positie afscheid genomen worden van dit seizoen.