In de strijd om plek 6 t/m 10 doen we uitstekende zaken op deze zondag na Koningsdag.

Met het laatste koningspilsje nog in de benen doen we een zeer relaxte warming-up. Jos is de enige die een echte warming-up doet en moet dat bekopen met het opspelen van zijn knie. Dat wordt bankzitten voor de onfortuinlijke spits die zeker een basisplaats had verdiend na de geweldige training van donderdag. Met Ruud als zijn vervanger starten we tegen Heesch met Rien als fluitist. 

Met Johan op rechts en Robbie op links lijkt Robbie het gevecht op links voorlopig in zijn voordeel te beslissen maar eerlijk is eerlijk. Johan doet het uitstekend op rechts en heeft , op één slippertje na, zijn directe tegenstander  'in de tes'. In een gelijk opgaande eerste helft hebben we het geluk (en een paar prettige fluitsignalen van Rien) aan onze zijde. De eerste goal is er 1 die alleen echte raspaarden maken. Ruud wordt door Jarno de diepte in gestuurd en maakt uitstekend gebruik van zijn gewicht. Ruud wurmt zijn kilo's tussen 2 tegenstanders door en stift de bal met veel gevoel over de keeper. Iedereen die denkt dat hij de bal gewoon verkeerd raakte heeft geen verstand van voetbal. Peter maakt vervolgens handig gebruik van een verkeerd opgestelde muur en plaatst een, zeer terecht gegeven, vrije trap keurig in de linkerhoek. 2-0! Wat een weelde. Vlak voor rust maakt Heesch de aansluit-treffer. John kan niet voorkomen dat de linkerspits van Heesch een mooie goal maakt. Johan gaat ervan dat John de bal makkelijk kan pakken en laat de linkerspits lopen, maar onze trouwe sluitpost heeft veel hinder van zijn blessure en kan niet meer aanzetten om voor de man de bal uit de lucht te plukken. Helaas voor hem moet hij z’n handschoenen in de rust uitdoen.

Heesch staat helaas niet toe dat we met een jongere keeper de 2e helft aanvangen en we besluiten John P. in de goal te zetten. Hij heeft tenslotte tot de B1 in de goal gestaan. Een kleine 40 jaar geleden slechts, dus dat moet goed komen. Na rust voetbalt Heesch wat meer op onze helft maar gelegenheidslibero Fred en Helm houden het centrum potdicht. Er wordt geen kans weggegeven. Uit een van de spaarzame aanvallen van de groenwitten scoort Ronny een prima doelpunt. Hij lijkt de bal op de rand 16 voor zijn rechter te willen leggen maar besluit met links uit te halen en verrast de keeper. Bam! 3-1.  John houdt zijn goal lekker schoon de tweede helft, verdient de snoepzak en met 3-1 zoeken we tevreden de douche op met een blad bier als beloning. 

Zondag 5 mei zijn we te bewonderen om 10.30 op sportpark De Hoef in Loosbroek op slechts 39 km de Laan.