Twee wedstrijden, 6 punten, 8 voor, 0 tegen! Een ongekende score voor de dames van DSV. 

Vorige week was het schrijven van een wedstrijdverslag er niet van gekomen, en dat na een hele mooie 4-0 overwinning van de Sintunnise dames op het tweede team van Zeeland, Festilent VR2. In het kort nog even een stukje over die wedstrijd. DSV begon voortvarend en had na 5 minuten al twee mooie kansen gecreëerd. Lidewij en Eef hadden het vizier toen nog niet op scherp staan, maar een minuut na de grote kans van Eef schoot ze zelf wel met scherp: (1-0). DSV speelde een sterke wedstrijd en troefde Festilent op felheid duidelijk af. In de 14e minuut kreeg DSV de kans op een grotere voorsprong. Imke kreeg de bal van Martje uit een vrije trap, maar miste. Margo moest wat eerder weg i.v.m. stage, echter moest ze er dan wel eerst een paar inschoppen. 2 doelpunten was de deal met de coaches! 2 minuten na de gemiste kans van Imke was het Margo die de helft van haar belofte kon inlossen met haar 1e doelpunt: (2-0). DSV stond er met 2 doelpunten verschil goed voor, echter kon het ook zomaar 2-2 staan. Het was aan Marie te danken dat de marge van 2 doelpunten bleef bestaan. Ze dook 2 bijna zekere doelpunten met prachtige reflexen uit de hoek.  Na een flinke pegel van Martje uit een vrije trap en een voorzet van Freekje op Margo die beiden geen doel troffen, was het tijd voor rust. Margo werd toch wat onrustig tijdens de rust, ze moest echt op tijd op haar stage zijn. Er was uiteraard geen enkele discussie mogelijk met de coaches van DSV. Deal was 2 doelpunten. Onder hoogspanning startte Margo met haar teamgenoten de tweede helft. En succesvol! In de 50e minuut scoorde Margo de 3-0 waarmee ze haar belofte inloste, en 6 minuten na haar 2e doelpunt, maakte ze haar hattrick compleet: (4-0). DSV speelde de wedstrijd daarna goed uit, gescoord werd er niet meer.
Op 8 december stond de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Thuis tegen Volkel. Alles afgelast op sportpark de Laan,  maar gelukkig mochten wij met de dames wel spelen. Het veld was voldoende bespeelbaar voor 1 wedstrijd en we hadden er zin in, en dus gingen we met goede moed de wei in. Een overwinning op de nummer 7 van de ranglijst zou een enorme opsteker zijn voor ons team. Niet het veld, maar de wind was de te kloppen tegenstander voor beide teams. Beide teams hadden ingezet op ‘wind tegen’ de eerste helft. Helaas verloren we de tos. De eerste helft verliep goed voor DSV, veel balbezit, aardig wat kansen. De club uit Volkel had moeite met de wind en kwam maar moeizaam naar voren. Onze missie van de eerste helft: Een zo groot mogelijke voorsprong voor de rust, zodat we bij wind tegen de 2e helft wat marge hebben. In de 1e helft was het alleen Lidewij die het netje vond, met een prachtige lob over de keepster van Volkel: (1-0). Eef, Fleur en Lidewij kregen ook nog een kans op een doelpunt, maar mochten er geen noteren. De dames van DSV gingen met een voorsprong van maar 1 doelpunt de 2e helft in.  Er stond nog steeds veel wind, en met de wetenschap dat Volkel veel moeite had met de wind, wisten we dat we hard aan het werk moesten. Schoten eruit, lage ballen, combinatievoetbal, geen lange ballen. Volkel leek vanaf de aftrap meteen voordeel te hebben van de wind. Echter ontstonden er geen grote kansen. Het was zelfs DSV dat de grootste kans mocht noteren. En die kans werd door Fleur direct verzilverd. Goed weggestuurd vanuit het middenveld, afstandsschot, tussen de handen van de keeper door: (2-0). Na een half uur spelen kreeg Iris, vaak niet voorin te vinden, maar nu spelend als rechter middenvelder, dé kans op 3-0, maar helaas miste haar schot doel. Fleur liet 10 minuten later nogmaals zien hoe je succesvol moet afdrukken. Haar schot in de verre hoek zorgde voor de verlossende treffer: (3-0). 5 minuten later mocht Maud haar vreugdedansje doen. Voor het oog van haar supporterende vriendje scoorde ze de laatste treffer van de middag: (4-0). Een prachtige score! De winst was binnen!
Zoals al gezegd, was het de laatste wedstrijd voor de winterstop. We hebben alle tegenstanders gehad. De balans kan worden opgemaakt. 3 wedstrijden gewonnen, 8 verloren. We zijn als team ontzettend gegroeid. Dat is 100% zeker de grootste winst van de eerste seizoenshelft. Het is een team. Een fantastische trainingsopkomst, veel enthousiasme en een grote supporterende achterban. De wedstrijden tegen de bovenste 6 teams zijn moeilijk. In die wedstrijden missen we duidelijk ervaring. 1 goede helft is tegen deze tegenstanders niet genoeg om punten te kunnen halen. Wedstrijden tegen SIOL en De Willy’s hadden i.p.v. een nederlaag ook meer kunnen opleveren. We spelen daarvoor nog niet constant genoeg. Het is belangrijk om zo nu en dan een succeservaring op te doen om vertrouwen in eigen kunnen te houden. Dat is nu 3 keer gelukt, en we zijn vastbesloten dit na de winter door te zetten. Een extra groot compliment voor de jonge dames van het team. 15, 16, 17, 18 jaar. Deze meiden wordt gevraagd om nu al heel volwassen te spelen. Ze pikken het geweldig op. Mogen we trots op zijn!