Stichting Sint Anthonis Hartveilig (SAVE), de Hartstichting en de gemeente hebben het mogelijk gemaakt om de AED van sv DSV 24 uur per dag beschikbaar te maken voor iedereen.

Op zaterdag 5 mei is de AED in de nieuwe kast aan de buitenmuur van de DSV-accommodatie, nabij het parkeerterrein, door vrijwilligers van de SAVE opgehangen en vanaf dat moment beschikbaar voor de gehele omgeving. Wanneer er een reanimatie melding binnenkomt op 112, stuurt men een ambulance èn tevens een SMS naar burgerhulpverleners (die aangemeld zijn bij HartslagNu) die dichtbij wonen. In die SMS staat een oproep om de AED te gaan halen of om te gaan reanimeren. Zij kunnen dan starten met reanimeren en de AED aansluiten bij het slachtoffer totdat professionele hulp arriveert. In dergelijke situatie waarin elke seconde telt, kan dat het verschil betekenen tussen leven en dood!
Het is voor SAVE en de gemeente van groot belang dat we op zoveel mogelijk plekken een openbare AED beschikbaar hebben en dat ook het onderhoud goed geregeld wordt. In het ruim 10-jarig bestaan van SAVE hebben we vele, dus ook particuliere AED’s in onderhoud, leiden we op voor reanimatie en verzorgen we herhalingscursussen in de kerkdorpen.

Al met al Sint Anthonis is HARTVEILIG. Info www.sintanthonishartveilig.nl