Astrantia D1 was letterlijk en figuurlijk een maatje te groot voor de jongens van D.S.V. D2.
Welkom op het grote veld en in de 2de klasse 102. We vertrokken om 10.30 uur naar Middelaar, dat is de thuis basis van Astrantia een klein dorpje in de buurt van Milsbeek. Ze hebben daar een D elftal en daar moesten wij vandaag tegen voetballen. Ja, vandaag begon het echte werk de competitie ging van start.
In de eerste helft kregen we al meteen te maken met een agressieve tegenstander die gelijk druk begon te zetten. Wij waren hiervan onder de indruk en hadden maar weinig in te brengen en zo kregen we in de 12de,15de en 30ste een goal om de oren. Met deze stand gingen we de rust in voor een bekertje limonade.
In de rust even met elkaar gesproken te hebben en de taken weer uit gedeeld, gingen we naar het veld om te beginnen met de tweede helft. Hier hadden we weer een valse start, want naar 2 minuten spelen stond het al 4-0. Het verschil met de eerste helft was dat de kopjes nu niet gingen hangen en dat D.S.V. ging voetballen voor een eigen goal. Zo werd er nu door D.S.V. meer druk gezet naar voren en liepen de combinaties weer. Toch was het Astrantia die nog scoorde en met goals in de 46ste en 51ste minuut de stand op 6-0 zetten. D.S.V. gaf het opnieuw niet op en bleef druk zetten, hij moet toch een keer vallen de eerste goal van het seizoen. Ja, en hij viel na het harde werken kreeg de D2 toch hun verdiende goaltje. Het was Hein die met een schot laag in de rechterhoek de keeper veraste en de 6-1 op het scorebord neer zetten.
Over de gehele wedstrijd gezien was de tegenstander net een maatje te groot maar hebben we het in de tweede helft weer goed op gepakt en leuk voetbal laten zien. Het waren de kleine foutjes vandaag waardoor we de goals tegen kregen, jammer maar helaas.
Volgende week weer een wedstrijd en wel thuis tegen Heyen D1 om 11.30 uur.

Opstelling: in doel: Inty. Achterhoede: Remco (Maikel), Benjamin, Teun Vl en Jorn.
Middenveld: Pim, Hein, IJsbrand en Luuk (Gijs). Voorin: Thomas en Teun P.

De voetbalgroeten de verslaggever D.S.V. D2.