Op een zonovergoten DSV-sportpark is vanochtend gestreden om de DSV-La-Liga-cup. Een mooi initiatief van onze jeugdcommissie.

In dit toernooi zijn spelers en speelsters van de JO10-1, JO11-1 en JO13-2 gemixt in de vier Spaanse grootmachten: Atletico Madrid, Barcelona, Sevilla en Real Madrid. De vier teams werden gecoacht door Lars Simeone, Luuk Koeman, Daan Lopetegui en Pascal Zidane. In de poulefase werd er ondanks de dreigende sneeuwstormen hartverwarmend gevoetbald. Ze hadden er zin in. Prachtige combinaties, snoeiharde maar zuivere Spaanse tackles, tiki-taka en helaas ook schwalbes. Alles werd uit de kast gehaald om de felbegeerde cup te winnen. Een enkele keer moest de VAR die in Ledeacker ergens bij de kachel zat geraadpleegd worden. Zoals in het echte betaalde voetbal had ie weinig toegevoegde waarde.
 
Na de poulefase stonden de teams erg dicht bij elkaar. Drie teams hadden dezelfde score. De jeugdcommissie had haar huiswerk dus goed gedaan. De halve finales luidden: Atletico Madrid – Barcelona en Real Madrid – Sevilla. De spanning was te snijden op beide velden. Sevilla kwam al vroeg op voorsprong tegen Real en wist met hangen en wurgen een 1-0 overwinning over de eindstreep te trekken. In de andere halve finale was het 10 seconden voor tijd nog 2-2 maar wist Atletico in de laatste seconde alsnog de winnende treffer te produceren; zouden ze dan toch een Duitse invaller hebben gehad?
 
De finales waren bekend. De strijd om de derde plek ging tussen Barcelona en Real Madrid. In een doelpuntrijke wedstrijd had het publiek de grote winnaar kunnen zijn maar dat was om begrijpelijke redenen niet aanwezig. Het werd maar liefst 5-3 voor Barcelona en zij veroverden de derde plek.
 
De grote finale ging tussen Sevilla en Atletico Madrid. Gespannen kopjes bij het volkslied van Snollebollekes. Er stond ook veel op het spel. Na het fluitsignaal viel alle spanning weg en werd er heldhaftig gestreden. Als het er op aan komt staan de echte profs op. Het werd de meest spectaculaire finale die de laatste 10 maanden op het hoofdveld van DSV gespeeld is. Atletico kwam op voorsprong, Sevilla kwam weer terug. Bij een stand van 4-2 in het voordeel van Atletico maakte Sevilla op weergaloze wijze de 4-3. Er volgden nog enkele hachelijke momenten voor beide doelen maar uiteindelijk mocht Atletico Madrid zich tot winnaar van de DSV-La-Liga-Cup uitroepen. Van harte gefeliciteerd Nick, Sem, Eefke, Niels, Stijn en succescoach Lars.
 
Al met al een zeer geslaagd toernooi. Het is duidelijk dat de jeugd gelukkig goed heeft kunnen doortrainen. Zodra we samen het virus hebben overwonnen zijn ze klaar voor de competitie, wanneer die ook mag beginnen.

     

DSV La Liga Cup