BEN JE 30 JAAR OF OUDER: LEES DIT!

30 Jaar. Met deze leeftijd mag je je al voetbal-veteraan noemen! Wie had dat gedacht. Vandaar dit artikel. Uit nood geboren…
 
Zoals jullie allemaal weten, heeft DSV een geweldig zaterdag-veteranen team. Echter de laatste jaren is het steeds moeilijker geworden om met een vast team elke zaterdag aan te treden. Gelukkig is het niet vaak voorgekomen dat we onze wedstrijden moesten afzeggen. Dat was te danken aan de vele gelegenheidspelers die binnen onze club, maar zelfs daarbuiten, bereid waren om in te vallen en gezellig een potje met ons mee te voetballen.
Echter, hebben dit jaar een aantal leden aangegeven dat ze helaas gaan stoppen vanwege uiteenlopende redenen, die allemaal erg begrijpelijk zijn. We zijn nu echter op een punt gekomen dat ook met de overige teamleden het onmogelijk wordt om een compleet elftal op de been te brengen, zelfs niet als we elke week een paar gelegenheidsspelers kunnen vinden…
 
Daarom deze oproep: WE ZIJN ZEER DRINGEND OP ZOEK NAAR MENSEN DIE GRAAG OP ZATERDAG EEN POTJE VOETBAL SPELEN!
 
Dit is cruciaal voor een mooie club als DSV. We hebben natuurlijk geweldige senioren teams die voor het allergrootste deel op zondag voetballen. We vinden het echter ook belangrijk dat DSV in de zaterdag veteranen pool vertegenwoordigd is.
 
Daarom ook even wat uitleg over zaterdag veteranen voetbal. Zoals gezegd ligt de leeftijdsgrens bij 30 jaar.We spelen in een vast schema, maar niet in competitieverband. Dat betekent dus dat als een wedstrijd wordt afgelast, dat deze niet op een ander tijdstip wordt ingehaald.
In het speelschema is weinig ruimte. Dat wil zeggen dat als wij als DSV niet in staat zijn om een zaterdag team op de been te brengen, we onze plek in het schema verliezen en dat het erg lastig wordt om deze terug te krijgen (plek wordt nl. door een ander team ingenomen, en er komt pas weer plaats als een ander team stopt).
Verder de voordelen van zaterdag veteranen voetbal op een rijtje:

  • het is geen competitie, dus elke wedstrijd staat op zich.
  • je speelt 2x35 minuten, dus je wordt niet supermoe!
  • We spelen ALTIJD op zaterdag om 17:00 (thuis: 16:30 aanwezig, uit: 16:00 vertrek). Je weet dus voor het hele jaar je wedstrijd tijden!
  • Je hebt altijd een goed excuus om op zaterdagavond een biertje te drinken, nl. na de wedstrijd.
  • Je hebt altijd op zondag alle tijd om naar ALLE andere senioren elftallen van DSV te gaan kijken, of zelfs om daar in te vallen, mocht daar de nood aan de man zijn.
  • En last, but not least: het huidige team is een super gezellig team en we willen echt heel graag op zaterdag blijven spelen, maar zoals gezegd is daar echt versterking voor nodig.
 
DUS: als je bovenstaande ziet zitten, meld je aan.
 “kom op jongens,  ga ervoor en ga op zaterdag voetballen!”.
 
Als je meer informatie wilt, neem contact op met ons via Gijs Verhoeven of Theo Broeks.
 
We hopen dat we positieve reacties krijgen, zodat we nog vele jaren een zaterdag team op de been kunnen blijven brengen.