Vandaag mochten onze meiden het opnemen tegen Jumbo ME1. Deze tegenstandsters is ons bekend want eerder, op 7 december 2013, hadden wij ook al tegen hen gespeeld voor de beker en werd met 1-3 door onze meiden gewonnen in misschien wel onze allerbeste wedstrijd ooit.
Vol vertrouwen en met mooi weer vertrokken we naar Veghel.

Daar aangekomen werd ons verteld dat wij mochten spelen op veld 2, het kunstgrasveld.
Dit veld, met het fijne kunstgras, ligt er prima bij en ligt gezellig tussen het clubgebouw en de kleedlokalen in. Omdat wij redelijk op tijd waren hadden wij net voldoende tijd voor een goede warming up en kon Bregje, onze keeper voor de eerste helft, gedegen worden ingeschoten. Dit was ook te zien in het veld want Bregje keepte een prima eerste helft.

Er werd gestart met Bregje op goal, Freekje en Anika in de verdediging, Karlijn en Brechtje op het middenveld en Janne en Fleur in de spits.

Direct na het fluitsignaal, waarmee werd aangegeven dat de wedstrijd was begonnen, viel het op dat onze meisjes, ondanks de gezamelijke yel voor de aanvang van de wedstrijd, wat tam in het veld stonden. Al binnen 5 minuten hadden de meisjes van Jumbo ME1 drie corners mogen nemen en hadden wij eigenlijk geluk dat het nog 0-0 stond. Sterker nog, wij waren niet eens op hun helft geweest.

Omdat Karlijn wat last leek te hebben van haar buik werd zij al vrij snel gewisseld door Sanne, die, nauwelijks in het veld, bij een actie verkeerd neer kwam en haar enkel verzwikte. Sanne werd van het veld gedragen en haar enkel werd gekoeld. Demi nam vervolgens de vrijgekomen plaats in en pas op dat moment kwam de geest terug in ons team. Hun rechtshalf, die steeds gevaarlijk opkwam, werd prima door Demi verdedigd en mocht ze er al door heenkomen dan stond daar Freekje, die voorkwam dat ze nog verder richting goal kom komen of een voorzet kon geven. Freekje, toch zeker een kop kleiner, won al haar duels en was misschien wel het beste meisje op het veld gedurende de eerste helft.

Bij rust stond het nog steeds 0-0 en werd er door ons op gehamerd om toch met nog meer passie te spelen. Intussen had Brechtje het keeperstenue overgenomen en werd aan de tweede helft begonnen. Al gauw bleek Bregje in de voorhoede goed de bal te kunnen vasthouden waardoor onze linies goed konden aansluiten. Meerdere malen lukte het Sanne dan ook om, ondanks dat zij linkshalf was, in de spits op te duiken en werd er een aantal malen een corner verdiend. De corners op rechts werden overigens prima door Fleur voor gezet, maar door de snelheid van de bal, waren wij toch nog te bang om deze in te koppen. Inmiddels waren er wat posities door anderen overgenomen want met 12 meisjes in het totaal betekent dit dat je doorlopend 5 meisjes moet wisselen. Zeker als iedereen al even graag willen voetballen, hetgeen bij ons het geval is.
Ook Freekje moest plaatsmaken en hierdoor werden wij wat zwakker links achterin. Dit is overigens logisch wand juist hun rechterzijde was zeer sterk. Ondanks dat Brechtje prima stond te keepen, vielen er dan ook in een korte tijd 2 goals waardoor het halverwege de tweede helft 2-0 was. Onze meiden gingen echter niet bij de pakken neer zitten en deden er nog maar een schepje bovenop. Met Yara, Eef en Anika van achteruit en Marissa, Demi, Karlijn en Sanne vanafhet middenveld, werd onze voorhoede Bregje, Fleur en Janne, prima aangespeeld. Meerdere combinaties verliepen vloeiend maar uiteindelijk ontbeerde ons het beetje geluk dat soms nodig is en uiteraard moeten wij niet vergeten dat Jumbo ME1 een uitstekende achterhoede had. 5 minuten voor tijd werd Anika ingebracht als “stormram” en was er nog meer druk naar voren. Helaas had de scheidsrechter een kapotte horloge want zeker 3 minuten te vroeg floot zij voor einde wedstrijd.

Ondanks het harde werk en het goede voetbal blijven wij weer met lege handen achter.
Maar maandag hebben wij weer een wedstrijd en gaan wij er weer vol voor.

Leiders / trainers