Hoofdklasse. Dat was de uitdaging waar DSV C1 dit seizoen, na het kampioenschap en de promotie van verleden seizoen, aan ging beginnen. Vooraf was bij menigeen twijfel over de haalbaarheid, maar met elf tweedejaars C-spelers in de gelederen, aangevuld met vier D1-spelers, zijn we de uitdaging aangegaan. Met als doelstelling ervaring opdoen op een hoger niveau, leren en genieten van sterke tegenstanders en door te trainen en te spelen op niveau onszelf verder te ontwikkelen, zijn we in september gestart aan de competitie. Zonder druk van resultaat; “niets moet”. Halverwege werd de balans opgemaakt: 9e plaats, 10 uit 10. Er werd afgesproken op dezelfde weg verder te gaan en als doel werd gesteld om ten minste 10e te worden, zodat we (rechtstreekse) degradatie zouden kunnen voorkomen. Dat het zwaar zou gaan worden, wisten we allemaal, maar dat het haalbaar was, wisten we na een half seizoen ook. Wat iedereen inmiddels op de website heeft kunnen lezen: zaterdag 1 mei speelde DSV C1 de 22e en laatste wedstrijd in de competitie bij Gemert C1.
Er werd, erg geflatteerd maar wel verdiend, met 5-2 verloren. In de eerste helft liet DSV C1 echter zien waartoe het in staat is. De nummer twee van de Hoofdklasse kwam er, op één kans na, amper aan te pas en DSV C1 speelde mogelijk zijn beste helft van het seizoen. Hierin werd duidelijk dat de tiende plaats waarop het is geëindigd, geen toeval is. Dat er in de tweede helft op basis van kwaliteit nog werd verloren, valt niemand te verwijten. Spelers hebben zich prachtig ontwikkeld, en genoten van dit seizoen. De eindbalans: 22 gespeeld, 21 punten en 42x gescoord. In de dubbele confrontaties hebben we tegen elke tegenstander ten minste twee doelpunten gemaakt, en zijn we alleen door Venlosche Boys C1 en Schijndel C1 tweemaal kansloos gelaten. “Revanche” genomen op Rhode, Olympia’18, Blerick en (bijna) op HVCH. OSS’20 en NWC hebben niet van ons kunnen winnen, en enkel tegen VVV’03 uit lieten we het volledig afweten. Dit seizoen heeft veel energie gekost: vele trainingsuren, oefenwedstrijden, een wel heel korte winterstop, maar het resultaat mag er zijn. We willen bij deze graag alle supporters bedanken, die dit seizoen, ook bij de (verre) uitwedstrijden, altijd van de partij waren. Prachtig om te zien!

Nu is het tijd om even te ontspannen; hebben we verdiend! Morgenochtend vertrekt de bus vanaf De Laan naar de Oost-Duitse stad Leipzig, waar DSV C1 donderdag 13 t/m zondag 16 mei a.s. deel zal gaan nemen aan de Leipzig Friendship Cup, en de activiteiten hier om heen. De spelers en ouders hebben zelf een financiële bijdrage geleverd, maar ook heeft een aantal sponsoren ons financieel gesteund (zie poster in de kantine), waarvoor bij deze nogmaals onze hartelijke dank! Volgende week beloven wij de trouwe lezers van deze website een uitgebreid (foto)verslag van de internationale trip van C1. Houd de website dan dus in de gaten!

Trainers/coaches DSV C1