Het D3-team is het afgelopen seizoen gedegradeerd uit de 2de klasse 106 naar de 2de klasse 108, ondanks dat het team aan het einde van de competitie nog een indrukwekkend slotoffensief liet zien en het gezien de hoogte van de uitslagen, nog helemaal niet zo slecht had gedaan.Voordeel van al het werk dat door de trainers Tijn en Tom is gedaan, is dat het D3 team nu in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen, gelijk een hecht team is met de poppetjes op de juiste plaats en iedereen wil werken voor elkaar en dit zal zeker de nodige punten opleveren in deze competitie.

Op deze zaterdag de 23ste Januari 2010 werd er na de aftrap gelijk fel gestoord door Tim en Jelle en er werd druk op tegenstander Juliana Mill D3 gezet en het overwicht was, na een wat aftastende start, bijna de hele wedstrijd voor de D3 mannen.
In de achtste minuut resulteerde dat in de 0-1 toen Martijn met een mooie steekpass, Jorren alleen voor de keeper bracht en deze de keeper voor de eerste keer wist te verschalken. Vijf minuten later had Dennis pech toen zijn inzet via de keeper en buitenkant paal over de achterlijn verdween en uit de corner die hierop volgde werd een hard schot van Niels wederom door de keeper gepakt.
D3 bleef onder aanvoering van Gideon en Tim aanvallen en in de 25ste minuut gaf Martijn een steekpass op Peerke en zijn inzet zorgde voor de 0-2.
De snelle rechtsbuiten van Juliana Mill dreigde een paar keer op snelheid door te breken, maar hij werd vakkundig door Angelo afgestopt en als dit soms niet lukte was daarachter de supersnelle Rens elke keer aanwezig om het gevaar af te wenden en als Juliana al tot bij de goal kwam stond keeper Joris een aantal keren op de goede plaats. Vlak voor het rustsignaal wist Juliana Mill toch tegen te scoren toen het halve DSV team in de vijfmeterzone over of langs de bal trapte en Juliana van 2 meter simpel in kon tikken (1-2).

Na de rust had D3 de tegenstander, na een opbeurende peptalk van leiders Harry , Peter en Aad, weer snel onder druk en na 3 minuten wist een Julianaspeler uit een corner niets beters te doen, dan de bal in de eigen goal te werken (1-3).
Daarna vielen de goals, als rijpe appeltjes uit de boom, in de goal en na een voorzet van Jorren wist Lars de 1-4 te scoren en even later was Lars weer fel in het strafschopgebied van Juliana Mill en na een pass op Jorren, wist Jorren de 1-5 stand op het scorebord te zetten.
Bij weer een aanval door het midden van het veld wist Peerke de afvallende bal laag in de linkerhoek van de goal te werken (1-6) en enkele minuten voor het eindsignaal wist Gideon, Martijn in stelling te brengen en met zijn linkerbeen wist Martijn de bal mooi over de keeper heen in de goal te schieten.(1-7).
Met de geblesseerde Mark in het publiek was dit al met al een mooie overwinning en voor de leiding van het team is het geruststellend om te zien dat de achterlinie met Niels, Rens, Jelle en Angelo weinig kansen weggaf, een betrouwbare Joris in de goal en dat er voorin op een aantal gemiste kansen na, genoeg scorend vermogen aanwezig is om de wedstrijd volgende week tegen Vianen Vooruit D2, vol goede moed aan te vangen en een ieder die zich geroepen voelt ( zeker alle ouders en opa"s en oma''s ) wordt uitgenodigd om dit leuke, mooie team te komen bewonderen.

De D3 side.