Vandaag op 14 Maart 2010 hadden de D3 mannen weer een doordeweekse wedstrijd op sportpark "De Laan" tegen Achates D3. Op papier leek het een niet al te zware tegenstander te zijn, want op de ranglijst bungelt Achates ergens onderaan. Voordat de wedstrijd begon werd er naast het veld al een gouden trouwring gevonden die na de wedstrijd netjes bij DSV-vrijwilliger Mijnheer Hofmans terug werd bezorgd en die was daar erg verrast en blij mee.
Al vrij snel na het begin van de wedstrijd bleek dat de DSV D3 mannen het sterkste team hadden, want veel van de persoonlijke duels waren in het voordeel van een D3-speler, maar zodra de Achatesgoal in de buurt kwam kregen de spelers wat zwakke knieen, want het vizier stond niet op scherp en het aantal kansen was bijna niet bij te houden. Een schot van Dennis ging via de lat over, Mark schoot voorlangs, Martijn schoot een keer naast en een keer over, Peerke schoot over, Lars schoot naast en een schot van Niels ging ook langs de verkeerde kant van de paal. Pfffff, wie kreeg er géén kans, maar op slag van rust, ging Peerke op de Achatesgoal af en hij werd van achteren aangetikt en hiervoor gaf, scheidsrechter en tevens sponsor van de D3, Gijs Verhoeven (VERU) een terrechte strafschop aan DSV D3.
Dit buitenkansje liet Niels zich niet ontglippen en de bal verdween halfhoog keihard in de goal en het net bolde hierdoor, achter de Achateskeeper mooi op.(1-0)

Een bekertje Ranja in de rust gaf de mannen nog wat extra energie en na een peptalk van de leiders om vooral niet te verslappen en het over spelen niet te vergeten, werd er in de tweede helft weer volop tegenaan gegaan met Mark in de goal en Joris in een goede wedsterijd op de rechterflank.
Na 5 minuten had Dennis pech dat een bal via de keeper en buitenkant van de paal tot corner werd verwerkt en na een voorzet van Jorren verdween een schot van Martijn rakelings langs de kruising. Jelle leek met een keihard laag schot te gaan scoren, maar Lars liep nét in de baan van het schot en hij werd, hoogstwaarschijnlijk,stilletjes door de Achatesspelers bedankt, voor zijn hulp.
Na 20 minuten in de tweede helft werd Martijn onderuit gehaald en hij mocht van 20 meter afstand aanleggen en de vrije trap eindigde hard in de linkerkruising en de 2-0 stond op het scorebord. Achterin kwam D3 enkele keren wat in gevaar, want op rechtsbuiten stond een grote snelle Achatesspeler en die bracht Rens, Gideon en Angelo een paar keer in een moeilijke positie, maar telkenmale krachtdadig optreden voorkwam een tegentreffer. Tim leek ook nog een keer te gaan scoren , maar zijn inzet ging net langs de goal. Een minuutje voor het einde van de wedstrijd gaf Lars de bal mooi voor de goal en Peerke kon de bal met een boogje over de keeper heen, in de goal krijgen en de 3-0 eindstand werd hiermee op het scorebord gezet.
Al met al een heel verslag, met vooral veel kansen die er nét niet ingingen, maar de kansen werden wel gecreeerd en dat is toch tekenend voor het team, dat er hard gewerkt wordt en de spelers gaan er allemaal vol in totdat het laatste fluitsignaal geklonken heeft.
Na de wedstrijd een zakje chips voor de spelers van Gijs en Diana van sponsor VERU en mochten de spelers, sponsors en leiders op de foto, want Martien van Dommelen had zijn tijd vrijgemaakt om een aaantal plaatjes te schieten en de dank van het D3-team hiervoor was groot en de fotö"s zullen de D3 site mooi opfleuren.
Aanstaande Zaterdag gaan de D3 mannen in Schaijk tegen DAW D4 met veel spelplezier de volgende strijd aan op weg naar een hoge eindklassering op de ranglijst.

De D3 side.