Op deze Zaterdag 20 Maart 2010 moest het D3-team op De Laan voetballen tegen UDI "19 D8. Het team uit Uden had tot nu toe 1 x gelijk gespeeld en verder alles gewonnen, dus zeker geen tegenstander om te onderschatten. Met redelijk wat toeschouwers rond het veld hadden de mannen er vandaag best veel zin in en de wedstrijd kon beginnen. Dennis was er vandaag niet bij, want die mocht met de D2 meespelen.

De eerste tien minuten van de wedstrijd gebeurde er nog niet zo veel en UDI had het beste van het spel maar toen kreeg UDI een aantal goede kansen om te scoren, maar tot 3 x toe had D3 het geluk dat de UDI-spitsen niet zo trefzuiver waren, maar in de 20ste minuut kon UDI uit een corner toch scoren en de 0-1 was een feit.
Martijn had tussendoor nog 2 mogelijkheden om te scoren, maar het keepertje van UDI was attent op de schoten en ook bij een aanval van Jorren stond de keeper op de goede plaats.
Twee minuten voor de rust wist de snelle spits van UDI, Rens er op snelheid uit te lopen en de 0-2 lag achter Joris in het net. Oeps, dit was even slikken voor de D3- mannen en leiders, want 0-2 achter, waren we dit voorjaar nog niet gewend, maar onverzettelijk en weerbaar als het team nu eenmaal is, werd de goal van UDI gezocht en vlak vóór het rustsignaal wist Martijn, Peerke voor de UDI-keeper te zetten en met de punt van zijn teen wist Peerke de UDI-keeper te verschalken ( 1-2).

In de rust werden de mannen nog weer even op scherp gezet door de leiders en de tweede helft was gewoon voor het D3 team, dat gewoon door goede inzet en hard werken het beste van het spel had. Achterin waren Rens, Jelle, Tim en Angelo heer en meester en elke UDI-aanval werd in de kiem gesmoord en de grote en sterke sterke UDI middenvelder (11/2 kop groter dan Lars) werd perfekt door Lars uit de wedstrijd gespeeld.
D3 kreeg een aantal kansen, maar Lars schoot bij een uitval van te grote afstand om de keeper bang te maken, Gideon schampte de bal nét en schoten van Jorren , Lars en Mark gingen net naast. Al dit geweld op de UDI-goal moest toch een keer resultaat geven en jawel in de 21ste minuut werd een schot van Niels licht van richting veranderd en verdween in de rechterhoek van de UDI-goal (2-2).
Dit was sein voor de mannen om voor de winst te gaan, maar ondanks veel aanvalsdrang vielen er geen doelpunten meer en een gelijkspel was het resultaat.

Al met al was er vandaag veel werklust vertoond en werd er voor elke bal gestreden tegen de fysiek sterkere UDI spelers en zeker in de tweede helft liet D3 zien dat het gelijkspel zeker verdiend was en dat er nog wel wat meer in had gezeten. Vooral van een 2-0 achterstand weer terug komen tekent het karakter van de spelers en volgende week tegen Hapse Boys D3 zullen de mannen weer een sterke wedstrijd aan het publiek laten zien en zullen ze proberen om bovenin de ranglijst te blijven staan.

De D3 side.