Vandaag, op Zaterdag 6 maart 2010 moesten de mannen van het DSV D3 team voetballen tegen Excellent D2 uit Oploo. De twee teams kenden elkaar nog van de vorige seizoenshelft, toen het in Oploo 2-2 werd en DSV wist dat het een goede tegenstander had, vandaag. Jelle was er vandaag niet bij en aangezien de E1 vrij was, konden Hein en Thomas vandaag voor het eerst op een groot veld meespelen bij de D3. Er stond een harde wind dwars over het veld en alleen als de zon even doorkwam was het een beetje draaglijk langs de zijlijn en dit had tot gevolg dat er in de eerste helft maar weinig publiek was om de D3 mannen aan te moedigen

Onder aanvoering van scheidsrechter Melvin begon het D3 team voortvarend aan de wedstrijd en in de vierde minuut was Niels met een hard schot dicht bij een treffer, maar via de handen van de keeper en daarna de lat, kwam de bal bij Peerke, maar zijn inzet ging nét naast.
Als Excellent de bal veroverde, waren ze snel richting de DSV goal, maar de snelle Rens en de goed spelende Angelo wisten de aanvallen meestal goed tegen te houden en enkele keren was keeper Joris attent bij gevaarlijke schoten van Excellent.
Halverwege de eerste helft kwam, na mooie combinatie van Martijn en Niels, Peerke in stelling, maar zijn niet zo harde schot werd door de goede keeper van Excellent gestopt en even later was de keeper weer attent na een hard schot van Niels. Ook Jorren kwam nog een keer gevaarlijk voor de Excellent-goal, maar tot een schot kwam het net niet.

In de pauze werd de warme thee luid begroet, al was het alleen maar om de koude handen even aan het bekertje op te warmen en de coaches gaven de jongens advies om vooral niet te verslappen in de tweede helft en om meer over te spelen en te combineren, om voor de goal van Excellent te komen.
Na 5 minuten in de tweede helft kon Tim alleen op de keeper afgaan, maar hierbij blesseerden beide spelers zich en de keeper werd vervangen.
Toen een scheidsrechterbal ineens door Niels op Lars werd gespeeld, werd het slimme steekballetje van Lars, door Martijn opgepikt en zijn inzet verdween rechts in de goal en was de 1-0 voorsprong een feit. D3 bleef aandringen en een inzet van Lars ging nét voor de Excellent-goal langs en een schot van Peerke werd gestopt.
Aan de andere kant werd bij een aanval van Excellent de bal keihard door Rens weggetrapt, maar via een Excellent been verdween de bal achter de verbouwereerde Joris.
Waar vóór de winterstop bij een tegengoal de koppies gingen hangen, was dit vandaag het sein om er nog feller tegen aan te gaan en op links verrichten Dennis, Mark en Gideon veel werk en toen de bal voor de voeten van Thomas kwam stelde hij Martijn in staat om op de keeper af te gaan en het laatste tikje met de punt van zijn teen was voldoende om de keeper tussen de benen door, voor de tweede keer te passeren (2-1). Enkele minuten later bezorgde Hein de bal bij Martijn en die legde de bal panklaar op Thomas, die met links, verwoestend uithaalde en het net voor de derde keer deed bollen (3-1). Jorren had nét voor het fluitsignaal de pech dat zijn inzet via de keeper tegen de lat kwam, maar de 3-1 winst was een feit en werd door spelers en publiek luid bejuicht.
Al met al toch een goede wedstrijd van DSV D3, met in de tweede helft goed spel en redelijk wat publiek,( waaronder trainer Tijn) om de mooie overwinning mee te maken.
De leiders Aad, Peter en Harry waren tevreden over de getoonde inzet en het D3 team draait lekker bovenaan in de ranglijst mee en een gevaarlijke rivaal is mooi op drie punten achterstand gezet. Volgende week wacht in Langenboom, tegen medekoploper SES, weer een spannende wedstrijd voor de D3 mannen.

De D3 side