Ja, u zult ook denken wat een titel maar als u het verslag van 4 november 2021 nog een keer leest dan snapt het u meteen.

We verloren tegen VVV’03 geheel onnodig. Na een goede eerste helft waar we op 1 – 0 voorsprong kwamen werd er in de rust door een paar dames gesproken over Max Verstappen. Die later deze dag geschiedenis schreef. Maar de dames die zondag niet.

De tweede helft stonden we binnen no time op een 2 – 1 achterstand. We kwamen nog wel terug in de voorlaatste minuut maar een minuut later stonden we weer achter met 3 – 2. Dit was geheel onnodig. Na deze wedstrijd heeft er toch een stevig gesprek plaatsgevonden tussen mij en het team en dit werpt gelukkig zijn vruchten af.

Helaas ben ik een paar maanden door een operatie aan mijn knie uit de running maar de trainingen worden goed opgevangen door Twan, Helm, Paul en eenmalig ook Thijs. Fantastisch voor de dames en mij dat zij de trainingen tijdelijk overnemen. Nogmaals onze dank.

Afgelopen zondag hebben de dames gespeeld, tegen Hapse Boys Vr. 3. Ik heb twee zonen, deze zijn voor PSV maar daar kunnen zij ook niets aan doen. De jongste zoon zegt altijd dat een trainer maar 10 % invloed heeft op het spelbeeld. Nou daar ben ik het natuurlijk, als trainer van de dames, niet mee eens. Dat percentage is volgens mij 90 % maar na de wedstrijd tegen Hapse Boys Vr. 3 van afgelopen zondag begin ik toch wel te twijfelen. Hij zal misschien toch wel een beetje gelijk hebben.

Als u het verslag van 4 november 2021 leest dan begrijpt u misschien de titel boven dit verhaal. Na de nederlaag tegen Hapse Boys Vr. 3 zei een van de vaders van een dame dat dit typisch een wedstrijd van meisjes tegen de dames was.

U zult het wel begrijpen: de wedstrijd van afgelopen zondag werd verdiend gewonnen met 4 – 2. Helaas was ik er niet bij maar Carin en Piet vervingen mij uitstekend en hun commentaar was: De dames hebben een hele goeie wedstrijd gespeeld, volle inzet en met de wil om te winnen. Ze hebben als team deze presentatie geleverd. Schitterend om te horen en hopelijk heeft het gesprek iets los gemaakt bij de dames. Ik ben van mening dat, als zij elke wedstrijd zich voor 100 % inzetten, zij in staat zijn om een goed spel op de grasmat te leggen. Zij zijn tot meer in staat dan dat ze denken als de mindset maar goed is.

Anika, Bregje, Demi, Eef, Elena, Fleur, Freekje, Imke, Iris, Janne, Karlijn, Lidewij, Margo, Marie, Marly, Martje, Maud, Michelle, Nadine en Sanne: ja de meisjes zijn dames geworden. Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken in de rest van het seizoen.

Als u ook een keer wilt genieten van mooi dames voetbal, dan bent u van harte welkom op zondag 6 maart a.s. om 10.00 uur voor de wedstrijd van DSV Vr. 1 tegen ST SVEB/Sporting ST op Sportpark De Laan. Als alles goed is ben ik er dan ook weer bij en dan hoop ik dat mijn zoon gelijk heeft en dat de drie punten op Sportpark De Laan blijven.

Frans van de Wal