Wat zat er mee?
 
13.5 fitte veteranen
perfect voetbalweer
angstgegner Milsbeek geeft extra energie zou je zeggen
zeker 6 of 7 auto’s zijn er beschikbaar voor 14 man
een perfecte grasmat op t hoofdveld in Milsbeek
er hebben zich weinig 35+-ers aan t carnavalsgeweld gewaagd
Johan komt te laat en zit op de bank
 
Wat zat er tegen?
 
1 spits  (Mooie diagonaal ingeschoven bal, penalty, prachtige kopbal en een snelle draai-schiet beweging en nog een handvol, net gemiste, kansen en mogelijkheden)


Nadat de laatste ijsresten van de ramen gewreven zijn en iedereen z’n koffie op heeft vertrekken we in de bittere kou naar het verre Limburg om ook in Milsbeek te werken aan de kampioens-ambities die we nog steeds hebben. Een foutloze warming-up geeft aan dat het met de vorm nog steeds goed zit. Speler-coach Fred kiest zijn basis 11 en vol goede moed  beginnen we op een nog half witte ondergrond. We zijn aan elkaar gewaagd met een verschil: De slanke spits van Milsbeek is oncontroleerbaar. Vliegensvlug en niet te stoppen voor onze, anders zo betrouwbare verdediging. Helm en later Robbie bewaken de goalgetter met overgave maar moeten af en toe toch passen.  Zonder Johan rechts achterin missen we dus toch dat kleine stukje ‘gogme’  waardoor we voor rust er al een paar om de oren krijgen. Zijn we kansloos dan? Nee helemaal niet maar Milsbeek speelt wat rustiger aan de bal, zoekt de oplossing in de vrije man dichtbij waar wij veelel de “kick-en-rush” methode hanteren. Deze uit de jaren 50 stammende voetbaltactiek heeft weinig met overleg en systeem te maken maar vooral met lukraak ballen de ruimte in schieten. We scoren nog wel de 2-1 en later de 4-2 door Gaby (flipperkast in de 16) en Jarno (met een vreemde schuiver links in de hoek waarbij de keeper al ligt voordat de bal van de voet van Jarno vertrekt).  
 
Al met al een terechte nederlaag waarbij we het kampioenschap even in de ijskast moeten parkeren en we met een nieuwe doelstelling (=linkerrijtje) richting winterstop gaan. 
In de nabespreking op de Laan wordt afgesproken dat eenieder die het waagt om nog een zinloze lange bal te geven een blad Hertog-Jan moet doneren. Hopelijk werkt dit als een drempel en niet als een stimulans?!
 
Zondag spelen we tegen medemiddenmoter Boskant uit Sint Oedenrode om de aansluiting bij de sub-top!  Aanvang 10.00.