De competitie is begonnen afgelopen zondag en met een flinke klapper. De eerste punten zijn binnen. Het spel kan nog veel beter, maar dat mag groeien de komende weken.
De afgelopen drie weken hebben wij enkele beker wedstrijden gespeeld om het ritme en het balgevoel weer enigszins te krijgen na een lange welverdiende vakantie.
1.       Uit tegen Elsendorp 2 (komen we ook tegen in de competitie!) terecht, enigszins geflatteerd verloren met 7-1.
2.       Thuis tegen De Willy’s 2 (vorig jaar ook kampioen geworden in de 6e klasse) glansrijk gewonnen met 4-1. Hier zag je de klasse al boven drijven!
3.       Thuis tegen Gemert 5 (vorig jaar 4e klasse maar gedegradeerd) verloren met 0-2. Hopeloos kansen festival, een van onze valkuilen: kansen missen!


Vandaag voor het echie dus. Iedereen mooi op tijd. 16 man, dus 5 op de bank. Mark ging vlaggen en deed dat uitstekend. Op geen foutje te betrappen, alhoewel de tegenstander daar iets anders over dacht af en toe.
Onze tegenstander had nog geen wedstrijd in de benen en dat was op alle fronten te zien. Ze namen zelfs onze dug out in gebruik, hebben we maar zo gelaten! De kleding waren ze ook al vergeten, waardoor het even duurde alvorens Jos kon fluiten voor de aftrap. De waterzak was ook in Overloon achter gebleven, dus lenen bij ons: prima, maar ze lieten er zelfs ons voor lopen en de behandeling uitvoeren!
Wij begonnen super en creëerden kans op kans, maar het duurde een poos alvorens Niels zijn eerste binnen prikte, na weer een prima steekbal vanuit ons middenveld. Daar werd flink mee gestrooid gedurende de eerste helft. Koen wist met menige voorzet ook gevaar te stichten voor de goal. De keeper had hulp van lat en paal nodig om reddingen te verrichten. Niet veel later scoorde Niels op identieke wijze de 2-0 en wist Stefan de 3-en vo0 binnen te werken, liggend op de grond in de zestien in gevecht met een verdediger. Ons overwicht was zo groot dat keeper Hamed nauwelijks op de proef gesteld werd. Uit een afstandsschot van ruim 25 meter scoorde Loon de 3-1. De pal eindigde in de verre hoek via de paal in het net. Kan gebeuren.
Na de thee en de uitreiking van de DSV 5 bokaal over het afgelopen seizoen, die werd gewonnen door Niels overigens, gingen wij vrolijk verder waar we waren gebleven. (Niels vroeg overigens om een publiekswissel nadat de zware last, zowel letterlijk als figuurlijk, hem te zwaar werd. Volgens mij had hij ook al een “zware” nacht gehad!) Kansen creëren en doelpunten maken. De wissels die werden door gevoerd in de rust veranderde er niets aan. Wat opviel was het sterke spel van Mark in de tweede helft, rushes langs de zijlijn en zelfs gevaar stichten voor het doel van de tegenstander, zijn eigen tegenstander als linksachter had hij in zijn broekzak leek. Garm viel uitstekend in en leverde Patrick een niet te missen kans op een presenteer blaadje: 4-1. Helaas duurde de wedstrijd voor Garm maar kort, na een duw kwam hij verkeerd terecht en klapte zijn enkel dubbel, hopelijk duurt het herstel maar kort!
Toen brak de periode van invaller Maarten Bos aan, bijna leek hij zelfs een hatrick te scoren, maar een tegenstander wist dit te voorkomen door zelf het laatste zetje aan de bal mee te geven bij zijn derde goal op rij, in ieder geval werd het hierdoor 7-1 uiteindelijk. Overloon heeft geen echte kansen meer gehad of gecreëerd.
Al met al een leuke start van de competitie met de eerste drie punten en een mooie uitslag om mee te beginnen. Het biertje na de wedstrijd ter ere van de geboorte van de tweede zoon van John smaakt een ieder prima.
 
Komende zondag gaan wij bij Venray 7 op bezoek.