Als derde bekerwedstrijd spelen we tegen Excellent JO10-1. Een team dat we ook in de competitie zullen treffen

 Na de aftrap is er een kansje voor Nick met een schot. Kawa stuit na wat dribbelwerk op de keeper. We nemen een corner en daarna breken de gasten uit en scoren ze 1-0. We gaan op zoek naar de gelijkmaker. De kans van Tijn is voor de keeper. Excellent gaat direct op onze goal af. De bal gaat naast. Kawa voorziet Tijn van een voorzet. Helaas gaat de bal er niet in. Even later krijgt Kawa nog een kans nadat hij zich vrijspeelt. Hij treft echter het zijnet.
Dan is het de 1e time out. We pakken de draad op. Oploo valt aan en Rik verdedigt goed. Hij zet meteen de aanval in. Tijn schiet op goal of was het een voorzet? Het wijzigt de score echter niet. Wij blijven voetballen en Excellent komt niet verder dan counters en een afstandsschot. Door de zon ziet Siem die bal niet goed en is het 2-0. Wij proberen de draad op te pakken. Cas zet voor, maar de benen van Tijn zijn te kort om er iets mee te doen. Oploo krijgt een corner die snel wordt genomen. Omdat we niet opletten kan de bal zomaar in de goal worden geschoten. Het is 3-0. De stand is niet volgens de verhoudingen en Rik breekt voor ons de ban door met een strak schot vanaf de middenlijn de keeper te verslaan. Met 3-1 op het scorebord gaan we de rust in. 

Als het spel wordt hervat zorgt Siem met een knappe redding dat Excellent de voorsprong niet verruimd. We vallen aan met Cas, Nick en Michiel. Die laatste zorgt voor de aansluitingstreffer, 3-2. Oploo trapt af en gaat op zoek naar een doelpunt. Doordat wij de bal verliezen op het middenveld, scoort Oploo met een schot, 4-2. We blijven druk uitoefenen op de tegenstander. Van uit de verdediging bouwen Xin-Fu en Rik op. We spelen goed over en we blijven hard werken. We worden gesteund door een mooie club supporters. Dat geeft extra kracht! In een scrimmage voor de Oplose goal, ziet Michiel de kans om de achterstand te verkleinen tot 4-3. We zijn beter en we voelen het. Cas lost eens een hard schot, de keeper keert de bal maar de sluwe Kawa scoort vanuit de rebound. Het staat gelijk 4-4.
Tijd voor de 2e time out. We geven onze spelers nog wat instructies. Opnieuw is het Cas die de aanval opent. De bal komt bij Kawa die de keeper omspeelt en ons op voorsprong brengt, 4-5. We zetten door. Het schot van Kawa gaat over. Een poging van Xin-Fu wordt door de keeper net voor de lijn tegengehouden. Even later is Tijn onze goaltjes dief. Omdat hij goed blijft storen kan hij net de bal achter de keeper en verdedigers tikken, 4-6. Oploo probeert er nog wat van te maken. Een schot wordt gekeerd door Siem. We bouwen op van achter en Xin-Fu speelt de bal met een boog op Tijn. De vangt de bal netjes op vanuit de lucht. Kawa staat vrij en krijgt de bal om er vervolgens 4-7 van te maken. Dan volgt er een slot offensief van Excellent. Rik verdedigt wat ongelukkig uit waardoor de 5-7 op het scorebord komt te staan. Even later wordt het nog 6-7. Maar dan is de tijd ook echt voor bij en hebben we onze eerste winst te pakken.

Goed gedaan mannen! Dit ruikt naar meer.”