Op een sportpark dat zich meten kan met Milanello en Etihad Campus komen we rond 09.30 aanwaaien. Het splinternieuwe voetbal- en hockeycomplex van de regio Grave is werkelijk prachtig maar mist wel een beetje de kneuterige tafelkleedjesenworstenbroodjessfeer die we gewend zijn in de regio.

We zijn met 3 fitte en 10 krukken afgereisd naar Escharen dus de vraag tijdens de warming-up is of we met 11 bewegende mensen kunnen starten. Peter die, als reservecoach, vlak voor het fluitsignaal, de opstelling prijsgeeft zegt dat wisselen niet kan en dat we maar moeten zien hoe we het oplossen. Zogezegd, zo gedaan. De eerste 35 minuten zijn duidelijk voor ons. De organisatie staat prima en we voetballen, ondanks alle pijntjes en mankementen, een hele goede 1e helft, krijgen verschillende kansen en geven er 0 weg. Opmerkelijk is nog de charge op de enkels van Rien. De bebaarde EGS-er kan niet verdragen dat hij een paar duels verliest en probeert met gestrekt been de enkel van Rien kapot te hakken.Alleen een vrije trap volgt waar een gele of lichtrode kaart ook wel had gekund.

De weg naar een volgende 3-punter ligt open…. In de tweede helft staan we echter een minuut of 10 onder druk. EGS heeft 2 jongere spelers van het trainingsveld gehaald en dat geeft EGS wat meer snelheid. Kansen blijven echter uit door uitstekend verdedigend werk van de groenwitten. Toch weten we de wedstrijd weer om te draaien en krijgen onze spitsen weer een paar goede mogelijkheden op de verdiende voorsprong.  De slimmigheid op het middenveld komt vooral van Johan. Als een soort overjarige Modric strooit hij met prachtige passes en steekballen. 90% met de buitenkant van de voet. Waar zie je dat nog?
We berusten eigenlijk al in een gelijkspelletje als, in de laatste minuut, EGS met een listig, onbedoeld, lobje John kansloos laat. Grrrrrrr…..  

Er wordt, met frikandellen en hamburgers, nagepilst op De Laan waarbij  de volgende wedstrijd, thuis tegen De Reek op 8 mei alweer dichtbij is. 6 dagen om te herstellen moet genoeg zijn om weer 11 man op te kunnen stellen. We starten om 10.00 uur en kunnen wel wat aanmoediging gebruiken.