Het komt niet zo vaak meer voor dat we de snoepzak mogen uitdelen aan John (dit heeft overigens meestal niks met John te maken maar meer met onze linkerverdedigers!) maar vandaag kon t weer een keer!

Tegen mede-middenmoter EGS’20, fusieclub uit de regio Grave spelen we een prima eerste helft en consolideren we de 2 gemaakte doelpunten in het tweede bedrijf. De wedstrijd is lekker in evenwicht al hebben wij wel de grootste kansen op doelpunten. Bij een van de eerste corners staat Jos na wat carambole-taferelen precies op de goede plek en laat de bal bij de tweede paal op z’n voet vallen. 1-0. De discussie of het niet een eigen goal was wuift hij weg! “Eigen goal? Nog niet misschien!”  Zelf noemt Jos het een beauty! Daar sluiten we ons graag bij aan… De 2e goal komt op naam naam van Christ, die een wonderlijke solo langs 4 of 5 tegenstanders beloont met een makkelijk schuivertje met links, 1 meter van de doellijn.  Dat Jos nog in het veld staat is trouwens opmerkelijk, aangezien hij na 10 minuten zou wisselen, conform opdracht van het teammanagement. Een wegwerpgebaar vanuit de spitspositie geeft aan dat Jos het naar zijn zin heeft in de spits. Helm weet dat Jos dit gebaar zal belonen met een doelpunt en geeft zijn plek als voorstopper vrijwillig af. Hij komt niet bedrogen uit. Klasse Jos!  De tweede helft spelen we rustig uit zonder kansen weg te geven en krijgen Sjoerd en Jeroen nog mooie kansen op 3-0 en 4-0. Net voorlangs en net over laten de wedstrijd eindigen in een verdienstelijke 2-0! 
 
Dat we 11 tegen 11 konden eindigen was nog een hele prestatie trouwens. Met 2 late afmelders door Covid-19 konden we starten met 11; later sloot nog een 12e man aan.  Dit geldt trouwens ook voor EGS die met hetzelfde probleem kampten. De discussie over wie nu precies de plek als laatste man moet invullen is nog niet voorbij. Peter staat als een ware veldheer de boel de goede kant op te sturen en de 0 tegendoelpunten komen toch echt uit de goede tactische en strategische keuzes die hij voor en tijdens de wedstrijd maakt. Lastig Fred, lastig!

Met de tweede overwinning op rij mogen we ons weer een heuse subtopper noemen en is een CL-plek niet ver weg meer. 

Volgende week zondag spelen we om 10.00 uur in Oijen tegen MOSA’14.  De supportersbus vertrekt om 09.00 vanaf De Laan.