Gassel – Door kansen te missen hield het goed spelende DSV de spanning in de wedstrijd. De zege tegen het fysieke VV Gassel (1-2) was echter meer dan verdiend.

[door Arie Cornelissen]

DSV speelde tegen Gassel een goede wedstrijd. Vooral het ongrijpbare duo Rik Groot-Luuk Rühl was een plaag voor de Gasselse verdediging. Al in de eerste helft had DSV zich op een comfortabele voorsprong kunnen zetten. Toch was het de thuisploeg die als eerste dichtbij de openingstreffer was. Keeper Rens van Tienen redde met een reflex. In de beginfase waren de ploegen nog redelijk in evenwicht, daarna was het vooral DSV wat de klok sloeg. Rens Peters volleerde van dichtbij naast en Luuk Rühl kopte even later in kansrijke positie niet zuiver uit een voorzet van uitblinker Rik Groot.

100% kansen

Luuk Rühl was constant in beweging en aanspeelbaar. In de 29ste minuut verlengde de spits op Jarvi Jansen die op de paal knalde. Daarmee ging de derde 100%-kans verloren. Even later was het wél raak. Sjors Cornelissen passte op Lars Veldpaus die op Tagliafico-achtige wijze van afstand uit een scherpe hoek de bal onbedoeld over de keeper boogde (0-1). Supergoal! Hoewel VV Gassel rijp was voor de genadeklap, kwamen de oranje-witten op gelijke hoogte. Onverwacht. Uit het niets viel de bal achter de Sinttunnisse verdediging en Cas van Houtum profiteerde  (1-1). Nog voor de rust had DSV opnieuw de leiding kunnen pakken. Jarvi Jansen kon de bal-op-maat van Rik Groot echter niet verzilveren.
In de tweede helft was DSV de baas en creëerde nieuwe kansen. In de 53ste minuut kwam de formatie van coach Steef Peters verdiend op voorsprong.  Vleugelaanvaller Lars Veldpaus maakte zich handig vrij op het middenveld en gaf een crossbal op zijn collega-vleugel Jarvi Jansen. Jarvi dribbelde naar binnen, Luuk Rühl dook het gaatje in en drukte met links af (1-2). Mooi doelpunt, dat model stond voor de gevarieerde aanvallen die DSV vanmiddag ten toon spreidde.

Hecht team

Gassel werd niet één keer meer gevaarlijk. De ploeg probeerde vooral met fysiek spel te tegenstander te ontregelen en volhardde noodgedwongen in lange ballen.  DSV voetbalde als een hecht team en zat er goed op. De verdediging stond als een huis. Luuk Rühl had zijn ploeg 10 minuten voor tijd op de veilige 1-3 voorsprong kunnen zetten, maar zag zijn inzet op het laatste moment gekeerd.  Een 1-3 stand had het krachtenverschil tussen beide ploegen beter weergegeven.

Meer foto's van deze wedstrijd vind je op Tunnis.nl.
 

Amusementswaarde van de wedstrijd 7

Man of the match!
Rik Groot was overal. Altijd aanspeelbaar, de ballen gemakkelijk aannemend en vaak zorgend voor een goede voortzetting.  Zijn acties waren dreigend en zorgden voor diepgang.

Opstelling DSV 
Rens van Tienen, Teun Vloet, Dion Gerrits, Mattee van Benthum, Pieter Bongarts, Sjors Cornelissen (59. Jesper Brans), Rens Peters, Rik Groot, Jarvi Jansen (73. Chris Dawud), Luuk Rühl en Lars Veldpaus

Scoreverloop
32. 0-1   Lars Veldpaus
38. 1-1 Cas van Houtum  
53. 1-2   Luuk Rühl

Competitie-overzicht
30.09.2018 Achates - DSV 2-2
07.10.2018 Achilles Reek - DSV 2-4
14.10.2018 DSV - HBV 3-1
21.10.2018 Gassel - DSV 1-2
28.10.2018 DSV - FC Uden  
04.11.2018 DSV - SES  
18.11.2018 Sv Milsbeek - DSV