Toen ik het verslag las van de heren 35+ met als titel: drie kir niks, 35+ zakt volledig door het ijs dacht ik dat de schrijver van dit verhaal een helderziende was. Het verslag kan volledig slaan op onze eerste 30 minuten tegen ST SVEB/Sporting Vr. 1

Ik zou het verslag een beetje aan kunnen passen door de mannennamen te veranderen in dames/meisjesnamen en dan zou het zo kunnen gaan over de eerste 30 minuten van de wedstrijd tegen ST SVEB/Sporting Vr. 1

We stonden nog niet eens op het veld of we stonden al met 1 – 0 achter. Eigenlijk kan dat niet maar zo leek het wel. En na 25 minuten stonden we zelfs al met 4 – 0 achter. Je kunt van alles daarover zeggen: slap beginnen, fysiek zijn ze een stuk sterker, niet bij de les zijn, achter de feiten aanlopen en zo kan ik nog wel efkus doorgaan maar meestal ligt het aan de beleving, hoe ga ik een wedstrijd in.

En ja, dat ging dus helemaal mis, maar gelukkig ging het na 30 minuten een stuk beter. Ik kan een heel mooi verhaal schrijven waarom: de trainer greep in, ging wisselen, zette de midhalf laatste man en de laatste man schoof naar het middenveld . Maar ik hoef die pluimen niet in mijn …..

Neen, er werden in een keer duels gewonnen, er werd gestreden als ÉÉN TEAM. (zie mijn vorige verslag met als titel ÉÉN PUNT)

Onder de rust nogmaals de puntjes op de i gezet en de tweede helft was een heel ander wedstrijdbeeld. Als we alleen de tweede helft bekijken, dan hebben we die gewonnen met 1 – 0.

Maar daar heb je niks aan want de eindstand blijft 4 – 1 maar wel een goeie les voor de volgende keer.

En die les werd goed opgepakt tegen SSS’18. Eerste 25 minuten goed voetbal, bal in de ploeg houden en het zo simpel mogelijk houden en na 25 minuten ging het ineens niet meer. We gingen lopen met de bal, niet meer simpel voetballen. Misschien hebben ze naar het Nederlands Elftal gekeken wat op sommige momenten lekker fris voetbalden net als de Denen de tweede helft. Misschien zat dat nog in de kopkes van de dames maar dat is een niveau te hoog. Ruststand 1 – 2.

Gelukkig zeiden ze onder de rust dat het anders moest en de tweede helft was weer zoals de eerste 25 minuten: fris en simpel voetbal en een terechte overwinning van 5 – 1.
 
Frans van de Wal