Sint Anthonis – In een wedstrijd waarin velen ‘ruzie hadden met de bal’, trok DSV aan het langste eind. Daarmee was bijna alles gezegd. Twee goals van Jarvi Jansen brachten de groen-witten de zege (2-1).

[door Arie Cornelissen]
De wind had vrij spel op De Laan. Beide ploegen hadden hier vanaf de eerste minuut moeite mee. Het lukte DSV niet de bal lang in de ploeg te houden. Ook Montagnards had een matig positiespel en probeerde met enkele lange ballen door het midden voor gevaar te zorgen. In de 19ste minuut dacht Jesper Brans dat het genoeg was geweest en beproefde zijn geluk met een solo over de middenas. Met flitsende schijnbewegingen zette hij ene na de andere verdediger op het verkeerde been, terwijl hij zelf in een hoog tempo vanaf eigen helft in een bijna rechte lijn over het veld vloog. Pas in het strafschopgebied werd hem. ten koste van een penalty de voet dwars gezet. Jarvi Jansen benutte de pingel  met een strak schot (1-0). Tien minuten later was Montagnards dichtbij de gelijkmaker via Luuk van Kessel. En Ties Keiren kwam direct daarna een teenlengte tekort.

Bij het begin van de tweede helft had DSV dé kans om afstand te nemen. Spits Stijn van den  Broek kopte in vrije positie een free kick van Laurens Willems over. Halverwege de tweede helft passte Joppe van den Heuvel op de goedspelende Rio Groot, die op zijn beurt Jarvi Jansen wist te vinden. De buitenaanvaller maakte zijn tweede doelpunt door de voorzet knap binnen te werken (2-0).  Voordat DSV het goed en wel in de gaten had, lag de bal aan de overzijde al weer in de touwen. Ties Keiren profiteerde van onoplettendheid bij een corner en rommelde de bal binnen (2-1). Door de snelle ‘Anschlusstreffer’, bleef het spel van de groen-witten onrustig. Het vele balverlies maakte dat DSV het van het knokken moest hebben om het resultaat binnen te slepen. Een verre uittrap van Bono Barten en een afstandsschot van Stijn van den Broek waren lichtpuntjes. Niek Gramser had twee enorme mogelijkheden om De Laan in mineurstemming te krijgen. Hij miste een opgelegde kans na  voorbereidend werk van de piepjonge (16 jaar) Bram van Roosmalen en kopte even later voor een leeg doel over. Stijn van den Broek had in de 83ste minuut de wedstrijd alsnog in het slot kunnen gooien, maar vond doelman Bas van der Wouw op zijn weg. DSV hield in de eindfase het hoofd koel en gaf de zege niet meer uit handen.
 

 
Man of the Match!
Jarvi Jansen was met zijn twee goals de man of the match. Hij pakte als 20-jarige de verantwoordelijkheid om een penalty te nemen en deed dat prima. In een rommelige wedstrijd waarin veel ballen over de aanvallers heenvlogen, was het lastig voetballen. Toch wist Jarvi met enkele acties en voorzetten voor gevaar te stichten. En scoren/afronden is natuurlijk ook gewoon een kwaliteit.
 

Opstelling DSV
Bono Barten, Sjors Cornelissen, Jesper Brans, Mattee van Benthum (72. Piet Lamers), Jochem Koopmans, Rens Peters, Jarvi Jansen, Rio Groot (87. Harm Nabuurs), Stijn van den Broek, Joppe van den Heuvel (68. Rik Groot) en Laurens Willems.

 
Uitslagen DSV 1 – seizoen 2016 - 2017
DSV 1 - Ysselsteyn 1 1-1
EWC'46 1 - DSV 1 4-2
DEV-Arcen 1 - DSV 1 1-4
DSV 1 - Leunen 1 2-1
DSV 1  -RESIA 1 2-2
Montagnards 1  -DSV 1 0-1
DSV 1 - Olympia'18 1 1-0
SVEB 1 - DSV 1 1-5
Melderslo 1 - DSV 1 1-2
DSV 1 - RKOSV Achates 1 2-1
DSV 1 - Meterik 1 2-3
Oostrum 1 - DSV 1 2-0
Ysselsteyn - DSV 1 0-0
DSV 1 - EWC'46 1 1-1
DSV 1 - DEV Arcen 1 8-2
Leunen 1 - DSV 1 1-0
DSV 1 - Montagnards 1 2-1