Langenboom – Waar DSV in de eerste helft nog gelijkwaardig was aan SES, beet de Langenboomse formatie in de tweede helft door (3-0).

[door Arie Cornelissen]

DSV begon de wedstrijd goed. Met aanvallende flair werd de tegenstander bestreden. Dat resulteerde in een paar mogelijkheden. Stijn van den Broek kon door Joris Lukassen ternauwernood van scoren worden afgehouden. De openingstreffer van SES na een kwartier spelen kwam onverwacht. Gijs Bens profiteerde handig van slappe dekking (1-0). DSV bleef de aanval zoeken en kwam met een paar combinaties aardig door. Jochem Koopmans had een kans, maar miste omdat hij niet verwachtte dat de voorzet van Jarvi Jansen door de verdediger gemist zou worden. En de mooie passeeractie van Pieter Bongarts eindigde met een pegel op de buitenkant paal.

SES bleef constant loeren. Twee keer kon DSV enkele hachelijke situaties voor de goal oplossen, meestal ontstaan uit slordige passing van de Sinttunnisse ploeg. De knal van de inschuivende verdediger Jari Lukassen ging over. Bijna scoorde DSV nog voor rust de gelijkmaker. Jarvi Jansen kwam een voet te kort.

In de tweede helft kwam DSV er niet meer aan te pas. De keeper van SES werd amper meer op de proef gesteld. De goed spelende DSV-doelman Rens van Tienen had het drukker en greep enkele keren goed in. Zijn redding op het schot van Melvin van den Elzen was uitstekend. Zolang de achterstand één goal bleef, was er hoop. Al kwam DSV amper nog tot een dreigende aanval. SES kreeg de tweede treffer in de schoot geworpen door een persoonlijke fout. Niek Nooijen rondde af (2-0). DSV probeerde het wel, maar de overtuiging en het voetbal verdwenen meer en meer uit de ploeg. En áls DSV een keer oprukte, ondersteunden de SES-middenvelders hun defensie goed. DSV had moeite met de kortere dekking van de Langenboom-ers.

De Sinttunnisse ploeg gaf de tegenstander te vaak gemakkelijk ruimte. Wat tot corrigerende acties leidde. Zoals die van Jochem Koopmans in de 76ste minuut ten koste van een penalty. Keeper Rens van Tienen ranselde de bal uit de goal.  De 3-0 viel alsnog. SES schakelde na een vrije trap van DSV snel met een pass door het centrum. Melvin van den Elzen werd weinig in de weg gelegd en profiteerde. De Sinttunnisse ploeg bracht zichzelf te vaak in de problemen en had weinig overtuiging in de duels. Daar weet een verbeten ploeg als SES, zonder zelf goed te voetballen, wel raad mee.

Foto's van deze wedstrijd: Tunnis.nl  

Amusementswaarde van de wedstrijd 5

Man of the match!
Doelman Rens van Tienen was een stabiele factor. Hij deed sober en degelijk zijn werk, greep een paar keer goed in en keerde ook nog een penalty. Zijn trap was als meestal oké. Zijn entree in het eerste elftal verloopt opvallend gemakkelijk. Na het vertrek van Bono Barten, lag er een pittige erfenis. Een  uitdaging om dan vanuit de jeugd tussen de palen te gaan staan. Rens deed dat ook tegen SES goed.

Opstelling DSV 
Rens van Tienen, Sjors Cornelissen (46. Piet Lamers), Jesper Brans, Dion Gerrits, Laurens Willems, Rik Groot (46. Rio Groot), Pieter Bongarts (73. Teun Vloet), Jochem Koopmans, Jarvi Jansen, Stijn van den Broek en Lars Veldpaus

Scoreverloop
16. 1-0 Gijs Bens  
56. 2-0 Niek Nooijen  
83. 3-0 Melvin van den Elzen  

Competitie-overzicht
24.09.2017 DSV-Ulysses 6-1
01.10.2017 SES-DSV 3-0
08.10.2017 DSV-Achates  
15.10.2017 Herpinia-DSV