BOXMEER - DSV mocht even hopen op een gelijkspel, maar ging in de eindfase alsnog terecht onderuit in het duel om de koppositie tegen Olympia ’18 (3-1). In de derby die maar geen derby wilde worden wisten de Boxmerenaren de betere kansen te creëren én te benutten.

[door Arie Cornelissen]   Olympia was vanaf het beginsignaal de voetballende ploeg. DSV moest vooral tegenhouden. In de 13e minuut zette Mustafa Yilmaz met een steekbal Yannick Baudet vrij voor de goal. Bono Barten maakte met een prachtige redding de kans onschadelijk. Even later schudde spits Stijn van den Broek  met een draaibeweging een verdediger van zich af en ging op volle snelheid naar het doel. Op het beslissende moment sprong de bal van zijn voet, waardoor een mogelijkheid op de leiding weg was. In de 17e minuut moest Bono Barten zich tot het uiterste strekken om een vrije trap uit het doel te ranselen. DSV was nog het meest dreigend met lange ballen door de lucht, terwijl Olympia gevaarlijk bleef  met ‘grondaanvallen’.  Jarvi Jansen vond bij een uitval nog een keer het zijnet, maar het was opnieuw Olympia dat de beste kans kreeg op slag van rust. Bastiaan Görts wist echter Bono Barten op zijn weg. Even later schoot de behendige Mustafa Yilmaz net voorlangs.

Meteen bij het begin van de tweede helft was Yilmaz wél doeltreffend. Bij een overname beoordeelde hij een lange bal op waarde, verschalkte knap twee DSV-verdedigers en rondde af (1-0). De ontlading was groot, de Boxmeerse ploeg vierde de treffer uitbundig. Het kwartier dat volgde was DSV’s beste fase. De groen-witten hadden echter de hulp van Olympia nodig om op gelijke hoogte te komen. Keeper Sjors Janssen verkeek zich op een terugspeelbal en trapte naast de bal, die vervolgens het doel inrolde (1-1). De onverwachte gelijkmaker gaf DSV echter geen vleugels. In tegendeel. Olympia nam, na een minder periode waarin de ploeg ook door de lucht ging voetballen, het heft in handen. En bleef zoals vrijwel de hele wedstrijd, beter in de duels en sneller in de balbehandeling.  Stan Claassen en Mustafa Yilmaz waren dreigend voor de goal, het was wachten op de tweede treffer. DSV was té onrustig om het spel te neutraliseren. De groen-witten gaven steeds meer ruimte weg en Olympia wist met individuele acties daar goed van te profiteren. De 2-1 van Danny van Vlissingen (kopbal) was dan ook meer dan terecht. Bij DSV ontbrak de power om er een echte derby van te maken. De ploeg wilde wel, maar kon na rust geen kans meer creëren. De derde treffer van Olympia in de slotseconde was voor de statistieken, maar daarom niet minder mooi. Stan Claassen profiteerde van de geboden ruimte met een fraaie uithaal (3-1).
 

 
Man of the Match!
Doelman Bono Barten was aan DSV-zijde de beste man. Met enkele geweldige reddingen hield hij zijn ploeg lang op de been. Bono speelde geconcentreerd en behield de rust in hachelijke situaties.  DSV wilde wél, maar kon onvoldoende vonken om de derby in een echte strijd te laten ontbranden.
 

Opstelling DSV
Bono Barten, Mattee van Benthum (85. Pieter Bongarts), Jesper Brans, Jochem Koopmans, Laurens Willems, Rens Peters, Rik Groot (85. Harm Nabuurs), Sjors Cornelissen (61. Jeroen Peeters), Stijn van den Broek, Joppe van den Heuvel, Jarvi Jansen.

Voor wedstrijdfoto's zie: www.scootshootfotografie.nl
 
Uitslagen DSV 1 – seizoen 2016 - 2017
DSV 1 - Ysselsteyn 1 1-1
EWC'46 1 - DSV 1 4-2
DEV-Arcen 1 - DSV 1 1-4
DSV 1 - Leunen 1 2-1
DSV 1  -RESIA 1 2-2
Montagnards 1  -DSV 1 0-1
DSV 1 - Olympia'18 1 1-0
SVEB 1 - DSV 1 1-5
Melderslo 1 - DSV 1 1-2
DSV 1 - RKOSV Achates 1 2-1
DSV 1 - Meterik 1 2-3
Oostrum 1 - DSV 1 2-0
Ysselsteyn - DSV 1 0-0
DSV 1 - EWC'46 1 1-1
DSV 1 - DEV Arcen 1 8-2
Leunen 1 - DSV 1 1-0
DSV 1 - Montagnards 1 2-1
RESIA 1 - DSV 1 2-5
DSV 1 - SVEB 1 5-0
Olympia'18 - DSV 1 3-1