Langenboom  - DSV was de hele wedstrijd SES de baas. Toch konden de groen-witten de voorsprong niet over de streep trekken (2-2).

[door Arie Cornelissen]

Al in de eerste minuut had DSV op voorsprong kunnen komen. Rik Groot stiftte de bal uit een pass van Lars Veldpaus net niet ver genoeg over doelman Jon de Klein. Zestig seconden later was het wél raak. Een strakke voorzet van rechtsback Teun Vloet werd prachtig binnengekegeld door Lars Veldpaus (0-1). Lang kon DSV niet genieten van de voorsprong, want in de vijfde minuut kwam SES weer langzij. Keeper Rens van Tienen wilde een zachte terugspeelbal onschadelijk maken, maar verslikte zich in Winand Schaap (1-1). De Sinttunnisse ploeg was niet uit het veld geslagen en behield het overwicht. Linksback Sjors Cornelissen bediende Luuk Rühl, die naast schoot. DSV kreeg nog enkele kleine mogelijkheden, maar koos te vaak voor de combinatie en te weinig voor het schot. Net voor rust leken de groen-witten opnieuw de leiding te nemen. Een schitterende solo van Jesper Brans eindigde echter in een bal voorlangs het doel.

Heft in handen

Ook in de tweede helft had DSV het heft in handen. Verder dan een kopbal van aanvoerder Jari Lukassen kwam de thuisploeg niet. Op het spekgladde veld koos DSV steeds voor de opbouw van achteruit, ook al leek een lange bal soms voor meer gevaar te kunnen zorgen. De groen-witten bleven via positiespel het gaatje zoeken. Rik Groot schoot net naast, na een voorzet van Lars. Halverwege de tweede helft kwam DSV op een verdiende voorsprong. De ingevallen Rens Peters bracht Luuk Rühl in stelling (1-2). De ploeg van coach Steef Peters – geteisterd door enkele blessures – controleerde en bleef vrij gemakkelijk overeind. Opvallend was het goede spel van gelegenheidslibero Lars Willems, die een degelijke pot afleverde.

Duur balverlies

Het was tekenend voor de wedstrijd dat de enige kans die SES in de tweede helft kreeg niet uit een eigen actie van de thuisploeg volgde, maar ontstond door balverlies van DSV op het middenveld. Plotseling kwam de bal voor de voeten van Winand Schaap, die de uitlopende keeper Rens van Tienen kansloos liet (2-2). In de slotfase had de Sinttunnisse ploeg enkele mogelijkheden om de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. Het ontbrak aan scherpte. De mooie solo vlak voor tijd van Lars Veldpaus had meer verdiend. De goed op dreef zijnde buitenspeler gaf met zijn actie de kans aan Luuk Rühl om de winnende te maken. Luuk pegelde ruim over, waardoor DSV genoegen moest nemen met één punt.
 

Amusementswaarde van de wedstrijd 7

Man of the match!

Lars Willems speelde als libero en deed dat goed. Normaal is hij vleugelverdediger. Lars: “Bij het eerste heb ik nooit eerder als laatste man gespeeld. Dat ik op die positie stond was zeker een verrassing. De concurrentie achterin is groot, toch wil ik proberen me in de basis te spelen.”

Opstelling DSV 

Rens van Tienen, Sjors Cornelissen (65. Thomas Janssen)  Mattee van Benthum, Teun Vloet, Lars Willems, Pieter Bongarts, Rik Groot, Hein Vloet (55. Pieter Vloet), Jesper Brans (57. Rens Peters),  Luuk Rühl en Lars Veldpaus

Scoreverloop

2. 0-1   Lars Veldpaus
5. 1-1 Winand Schaap  
67. 1-2   Luuk Rühl
80. 2-2 Winand Schaap  

Competitie-overzicht

22.09.2019 DSV - SCMH 2-3
29.09.2019 VIOS'38 - DSV 1-3
06.10.2019 SES - DSV 2-2
13.10.2019 DSV - Achilles Reek  
20.10.2019 SCV'58 - DSV  
27.10.2019 DSV - Festilent