DSV hoefde zich niet écht in te spannen om SVEB over de knie te leggen. Keeper Bono Barten had een snipperdag kunnen nemen. De Sinttunnisse ploeg werkte met de 5-0 overwinning een goede generale repetitie af voor de kraker volgende week tegen Olympia ‘18

[door Arie Cornelissen]  
DSV had in de eerste minuut al de leiding kunnen pakken. Linksback Laurens Willems gaf een voorzet, Joppe van den Heuvel schoot naast. Een kwartier later was het opnieuw Laurens Willems die met een goede ‘Flanke’ voor gevaar zorgde. Rens Peters’ schot werd geblokt. Aan de andere kant werd een strakke voorzet van Rik Groot op een haar na gemist. DSV zette de toon en SVEB kwam opbouwend amper over de middenlijn. De 1-0 in de 26ste minuut was dan ook volslagen logisch. De vrije trap van Laurens Willems kwam voor de voeten van Rik Groot die keeper Caspar Lijnders in de bovenhoek met een mooie knal verraste. Tien minuten later bediende dezelfde Laurens Willems met een vrije trap Stijn van den Broek. De doelman kon de kopbal ternauwernood onschadelijk maken. In de 36ste minuut verdubbelde DSV de score. Stijn van den Broek kopte deze keer wel raak uit een voorzet van….wederom Laurens Willems (2-0).

Direct na rust had de frank en vrij spelende Jarvi Jansen een enorm kans om de wedstrijd al vroeg te beslissen, maar van dichtbij schoot hij over. SVEB bakte er weinig van. Zowel technisch als qua vechtlust. En als ze al een keer in de richting van het DSV-doel leken te komen, was er altijd nog bijvoorbeeld Rens Peters  die op tijd voor ‘stofzuigwerk’ zorgde. Halverwege de tweede helft was de buit voor DSV binnen. Jarvi Jansen’s voorzet ging over de keeper. De bal werd slecht weggewerkt en Stijn van den Broek was er als de kippen bij om binnen te tikken (3-0). Niet veel later was het opnieuw vissen geblazen voor de SVEB-doelman. Jarvi Jansen gaf een prachtige crosspass op Joppe van den Heuvel, die bekeken terugkopte. De bijgesloten aanvoerder Rens Peters schoot met overtuiging binnen (4-0). DSV’s honger was nog niet gestild. In de 82ste minuut legde Laurens Willems de bal panklaar voor invaller Pieter Bongarts, die net over kopte. Vlak voor het eindsignaal wist deze 19-jarige invaller zich goed te revancheren. Zijn actie werd met een handsbal gestuit. De penalty was ‘kaasje-kaasje’ voor Jarvi Jansen (5-0).

Met nog vijf wedstrijden te spelen staat DSV nog steeds in de top drie. Volgende week staat in Boxmeer de derby tegen titelkandidaat Olympia ‘18 op het programma.  

 
Man of the Match!
Laurens Willems stond aan de basis van veel aanvallen. Met twee assists en vele voorzetten was hij een belangrijke factor. Ook in de tweede helft bereikte hij de achterlijn en bleef hij de combinatie zoeken. Jarvi Jansen was het dartele veulen dat voor Laurens vaak aanspeelbaar was. SVEB was uitermate teleurstellend: ook bij een achterstand durfde of kon de ploeg geen druk zetten. Keeper Bono Barten kreeg niet één schot te verwerken. Hoewel DSV niet écht op de proef werd gesteld, sierde het de groen-witten dat de ploeg tot de laatste minuut bleef zoeken naar goals.
 

Opstelling DSV
Bono Barten, Piet Lamers, Jochem Koopmans, Mattee van Benthum (59. Sjors Cornelissen), Laurens Willems, Rens Peters, Rik Groot, Rio Groot (82. Harm Nabuurs), Stijn van den Broek (65. Pieter Bongarts), Joppe van den Heuvel en Jarvi Jansen.

Voor wedstrijdfoto's kijk op: www.scootshootfotografie.nl
 
Uitslagen DSV 1 – seizoen 2016 - 2017
DSV 1 - Ysselsteyn 1 1-1
EWC'46 1 - DSV 1 4-2
DEV-Arcen 1 - DSV 1 1-4
DSV 1 - Leunen 1 2-1
DSV 1  -RESIA 1 2-2
Montagnards 1  -DSV 1 0-1
DSV 1 - Olympia'18 1 1-0
SVEB 1 - DSV 1 1-5
Melderslo 1 - DSV 1 1-2
DSV 1 - RKOSV Achates 1 2-1
DSV 1 - Meterik 1 2-3
Oostrum 1 - DSV 1 2-0
Ysselsteyn - DSV 1 0-0
DSV 1 - EWC'46 1 1-1
DSV 1 - DEV Arcen 1 8-2
Leunen 1 - DSV 1 1-0
DSV 1 - Montagnards 1 2-1
RESIA 1 - DSV 1 2-5
DSV 1 - SVEB 1 5-0