Op sportpark “De Kwik” in Wanroy waren zo’n 200 toeschouwers getuige van een spannend duel tussen Constantia en DSV. Om nou te zeggen dat er een derbysfeer hing, nee, maar er gebeurde met name in de tweede helft wel van alles.
Trainer Leo Thorn van Constantia kon niet over zijn gewenste formatie beschikken, maar dat kon zijn collega Jan Schaap ook niet: blessures.
Bij DSV was er zodoende een basissplaats voor Rick Suppers.
De eerste 45 minuten waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd met beurtelings druk op het vijandelijke doel. Wanroy gebruikte wat meer de lange bal en DSV zocht het in combinatievoetbal.
Enkele afstandsschoten van de thuisclub gingen rakelings over of naast, terwijl DSV kansen kreeg via door Marc Willems ingebrachte vrije trappen.
In de 40e minuut werd zo’n vrije trap doorgekopt door Rob Brienen en wist Tom Arts het laatste zetje te geven: 0-1.
Constantia opende fel na rust en kreeg een tweetal mooie kansen die net niet benut werden.
Aan de andere kant liet keeper Jarno Loeffen een vrije trap van Guido Gerrits (DSV) los en kon hij zich maar ternauwernood herstellen.
Martijn Hariri, de andere doelman, tipte de bal over de lat na een prachtig schot vanaf 20 meter.
Na een uur spelen kwam Constantia langszij.
Coen van der Cruijsen, invaller na een wel erg lange schorsing, was gretig genoeg om volledig vrijstaand een corner binnen te koppen: 1-1.
DSV nam weer het initiatief en zette druk op het doel van de thuisclub.
Het publiek zag vanuit een overvol strafschopgebied plotseling een rode kaart verschijnen en die was bedoeld voor Bart Kranenbroek van Constantia. Hij sloeg een inzet van de zwoegende Rob Brienen met de hand uit het doel en Tom Arts verzilverde de strafschop: 1-2.
In de slotfase werd Guido Gerrits vervangen door Ward Brienen en kwam A-speler Bas Aben in het veld voor Tom Arts.
Bij Constantia zat ondertussen alles tegen, want naast de rode kaart kon een tweetal spelers niet meer verder vanwege een blessure.
Trainer Thorn had zijn wissels al gebruikt.
Tot overmaat van ramp dook doelman Loeffen over een schuivertje van Stijn Fleuren heen: 1-3.
DSV-er Stef van Asten kreeg pal voor tijd zijn tweede gele kaart wegens het wegtrappen van de bal en de gasten waren niet kien genoeg om de overtal situatie uit te spelen, zodat het bij 1-3 bleef.
Zondag a.s. is DSV vrij.