DSV 1 zette in de tweede bekerwedstrijd vijfdeklasser sv Merselo opzij. De Sinttunnisse ploeg kwam na de rust los (0-3).

[door Arie Cornelissen]

DSV speelde een matige eerste helft. Desondanks creëerde de ploeg drie kansen tegenover Merselo één. De grootste kans was voor Rik Groot na voorbereidend werk van Stijn van den Broek en Lars Veldpaus. De echte inspiratie ontbrak voor rust.

In de tweede helft groeide DSV in de wedstrijd. Al hadden de groen-witten in de 48ste minuut al achter kunnen staan. Merselo miste voor open goal. Vanaf dat moment nam DSV het initiatief, kwam er meer beweging en overtuiging in de ploeg. In de 67ste minuut gaf rechtsback Sjors Cornelissen een steekbal op Jarvi Jansen, die zijn ploeg koel op een 1-0 voorsprong zette. Korte tijd later besliste Stijn van den Broek met een kopbal de wedstrijd uit een vrije trap van Lars Veldpaus. De Sinttunnisse ploeg leek bevrijd. Waar in de eerste helft nog veel mis ging, werden de passes zuiverder en de aanvallen gevarieerder. Vlak voor tijd gaf middenvelder Pieter Bongarts een diepe bal op Stijn van den Broek. De blonde spits liet de keeper kansloos (3-0).

Volgende week speelt DSV de laatste bekerwedstrijd thuis tegen Fiducia. Excellent leidt de bekerpoule met zes punten, gevolgd door DSV en Merselo met elk drie punten.

[foto: archieffoto 2015]