Vandaag stond de ontmoeting met Achates 3 op het progamma. Dit is een team met veel geroutineerde spelers in hun midden, we waren vantevoren al gewaarschuwd want een week daar voor hadden ze al ruim gewonnen van de koploper.
Het was 's morgens nog ijzig koud dus een goede warming-up was belangrijk vandaag. 
Onze opstelling was als volgt : (k) Roel, (v) Mark, Marius, Sven Z, Willem, (m) Lars, Kevin, Thomas, (a) Sven V, Nino, Nick,  wissels, Nard, Tim C, Pim en Chris.


Eenmaal aan de wedstrijd is het DSV dat meteen druk zet en Achates probeert vast te zetten, dit blijft zo gedurende eerste 10 minuten, daarna komt Achates er snel en gevaarlijk uit via hun linksvoor en spits, echter DSV is gewaarschuwd en weet de kansen onschadelijk te maken, gedurende het verdere wedstrijdbeeld is het Achates dat ons het spel laat maken en er met counters uit komt.  In de 35e minuut komt Achates op voorsprong na dat een speler van Achates vrij staand de bal laag in de hoek van ons doel binnen schiet, 0-1. Nog voor rust krijgt Nino een goede kans om de gelijkmaker te maken maar hij schiet tegen een verdediger op waar door deze kans verloren gaat.

Tijdens de rust geeft Thijs aan dat ons spel te voorspelbaar is en dat is gemakkelijk verdedigen voor de tegenstander.

Na de thee een energieker DSV dat op jacht gaat naar de gelijkmaker. Nick wordt gewisseld voor Tim C,  het tempo gaat omhoog en in de 63e minuut krijgt Sven op rechts de bal aangespeeld die vervolgens de bal terug legt op Nino die verwoestend uit haalt op doel, de keeper laat zijn schot los en Tim C is er als de kippen bij om de bal in het doel te schieten, 1-1.
Een paar minuten daarna krijgt DSV een vrije trap te nemen Thomas gaat deze nemen en schiet richting 2e paal waar Willen attent is en DSV op voorsprong zet, 2-1. 
Sven Z wordt gewisseld voor Nard waar door Lars centraal langs Marius gaat spelen en Nard op de positie van Lars komt te staan. DSV komt niet meer in de problemen zo lijkt het, maar in blessuretijd krijgt Roel een doelschop te nemen, die wordt niet goed getrapt en belandt in de voeten van de tegenstander en zo kan de spits van Achates dankbaar de gelijkmaker scoren, kort hierna fluit de scheidsrechter voor het einde.

Na afloop is de conclusie dat we vandaag dure punten hebben laten liggen, volgende week is het derbytime, Excellent is dan de tegenstander in Oploo.

Groet Leiding DSV 2