Op Zondag 13 December 2009 moest het tweede team van DSV voetballen in Oeffelt tegen de koploper De Zwaluw 2.Door de vele gelijke spelen dit seizoen is de koppositie ver buiten bereik, maar de koploper eens onaangenaam verrassen is natuurlijk altijd wel leuk.Om te zorgen dat niemand zich zou verslapen was er om 9 uur een ontbijt geregeld, bij sponsor Tars, in de kantine en iedereen was op tijd aanwezig, met best uitgeslapen koppies, maar enkele spelers hadden toch wel kleine oogjes en waren wat rustig.Het ontbijt was goed geregeld, koffie, broodjes en gezelligheid waren voldoende aanwezig en is voor herhaling vatbaar.
Om 10:15 ging het team naar Oeffelt en de wil om te winnen en om De Zwaluw te verslaan was bij eenieder aanwezig.

In de eerste minuut kreeg DSV gelijk een waarschuwing toen een schot van De Zwaluw 20 centimeter over de lat bij keeper Wim Budding ging.
DSV was gelijk wakker geschud en naarmate de eerste helft vorderde werd DSV het sterkere team en in de 16 de minuut nam Marius Peeters een harde vrije trap die nog door De Zwaluw goallie kon worden gekeerd.
Het spel werd steeds meer door DSV gecontroleerd en in de 26 ste minuut werd de bal door Rodney Michiels op het middenveld opgepikt en na een snelle rush en enkele spelers omspelend werd op links Niels Raaymakers in stelling gebracht en met een hard diagonaal schot kwam de 0-1 op het scorebord te staan.
De verdediging van De Zwaluw was niet altijd even goed bij de les en in de 42 ste minuut kon Rodney de bal aan een verdediger ontfutselen en zijn harde schuiver verdween via de vingertoppen van de keeper in de goal (0-2).

Lekker kopje thee in de rust om wat op te warmen ; tweede potje erbij gehaald om warm te blijven ; peptalk van trainer George Fick, wat kon er mis gaan in de tweede helft zou je zeggen, maar de scheidsrechter nam in de tweede helft een aantal vreemde beslissingen, waardoor de irritatie in de wedstrijd sloop.
In de 11 de minuut werd bij een corner een kopbal doorgekopt naar een speler van De Zwaluw en zijn dóórkopballetje verdween achter keeper Wim Budding.(1-2)
Enkele minuten later Trapte Wim de bal uit en de doorstuiterende bal werd door twee De Zwaluw spelers verkeerd beoordeeld en hierdoor kon Niels Raaymakers voor de keeper komen en zijn harde schot belandde op de lat en de terugkomende bal werd door Niels fraai in de goal gekopt.(1-3)
Op dat moment was De Zwaluw klaar om definitief de genadeklap te krijgen, maar enkele mooie doelkansen van onder andere Christ Raaymakers gingen nét niet in de goal en toen keerde de wedstrijd ineens en kreeg De Zwaluw de beste kansen. Aanvankelijk had DSV nog geluk met een hard schot op de paal, maar even later werd de DSV verdediging kompleet uitgespeeld en kon De Zwaluw eenvoudig 2-3 scoren .
De koppies gingen naar beneden en iedereen zag het zoveelste gelijkspel van dit seizoen al aankomen en inderdaad gebeurde dat dan ook en 5 minuten vóór het eindsignaal lag de 3-3 dus in de DSV goal.
Kampioen gelijke spelen werd er na de wedstrijd geroepen, maar een mooie kans, om de koploper een lesje te leren, was op het frisse Oeffelt veld blijven liggen .

DSV 2 side