Vandaag stond de belangrijke wedstrijd tegen Achates 2 op het progamma, we mochten zeker niet verliezen tegen Achates.
Want dan werd het gat tussen Achates en DSV 6 punten. Afgelopen donderdag hebben we nog een oefenwedstrijd gespeelt in en tegen Zeeland tegen Festilent 2 dat in de 2e klasse speelt, ondanks goed spel van DSV zijde werd nipt met 2-1 verloren.
Bijna iedereen was vanmorgen op tijd voor de teambespreking, alleen Melvin W kwam iets te laat met kleine oogjes.


In Ottersum aangekomen bleek dat we 2 tassen met trainingspakken bij hadden en geen wedsstrijdkleding (volgende keer eest even checken wat er in de tas zit), snel werden de hulptroepen ingeschakeld en Kevin C kwam zo snel mogelijk met de kleding naar Ottersum. Rond 12 uur was de kleding er en snel omkleden en naar buiten voor een korte warming-up.

Na een kwartiertje kon den we beginnen aan de wedsstrijd. De opstelling was: (k) Melvin W, (v) Mark, Bram, Remo, Mees,(m) Nard, Jesper en Nick, (a) Jesse, Nino en Stijn.  Reserves : Rens Z, Melvin A, en Marius.

Eenmaal aan de wedstrijd is het even aankijken hoe de tegenstander begint, ze bouwen op en trekken ten aanval zonder gevaarlijk te worden, ook onze spelers hebben dit door en zoeken de aanval. Het spel speelt zich voornamelijk af op het middenveld.
Achates komt alleen in de buurt van ons doel via hun vrije trappen die ze cadeau krijgen van de scheidsrechter, na ongeveer een half uur spelen is het Stijn die de bal rond het strafshopgebied krijgt aangespeelt en op doel schiet en vervolgens de .keeper kansloos laat 0-1 voor DSV 2. Voorin wordt regelmatig Nino aangespeelt die de bal bij zich kan houden en zo de andere spelers in stelling kan brengen.
Achterin staan Bram en Remo centraal hun mannetje en Melvin staat goed te keepen vandaag. Of het komt door de korte maar goede warming-up, maar vanaf de 1e minuut waren we scherp en attent.
We gaan rusten met een 0-1 voorsprong.

Na de pauze beginnen we goed, na 6 minuten wordt Jesse aangespeelt die vanaf rechts naar binnen snijdt en met een stiftje de bal over de keeper in het netje legt, 0-2. Achates moet nu meer risico nemen en zo krijgen we meer ruimte voorin, in de 60e minuut wordt Nino diep gespeelt en gaat alleen op de keeper af en wordt neergelegd in het strafschopgebied door de uitkomende keeper,  DSV 2 krijgt een penalty en de achateskeeper wordt gespaard zonder een rode kaart te krijgen, Jesse gaat de penalty nemen en schiet de bal tegen de touwen, 0-3.
De slag wordt geslagen op het middenveld waar Nick, Jesper en Nard goed hun mannetje staan, een kwartier voor tijd geeft tot ontzetting van iedereen de scheidsrechter een penalty voor Achates nadat Remco in een duel de bal naar voren schiet, iedereen snapt er niks van ook de achatesspelers niet maar zo komen ze op1-3. Even later krijgen we een hoekschop Jesse neemt deze corner en schiet de bal bij de 2e paal in eens in het doel, en ze een zuivere hattrick scoort. In de laatste minuut is het Jesse die een voorzet geeft op Rens die de bal binnen schiet en zo de eindstand op 1-5 brengt.

Na afloop een tevreden coach die de complimentjes geeft aan iedereen ondanks de korte warming-up, we staan nu weer bovenaan in de stand met even veel punten als Achates, maar ons doelsaldo is wat beter, komende spelen we de inhaalwedstrijd uit tegen DWSH 2 en volgende week staat de wedstrijd tegen Heyen op het progamma.

Groeten Leiding DSV 2