Op een warme zondag begon om 11 uur de eerste bekerwedstrijd in Langeboom. DSV 2 zou tegen deze tegenstander moeten kunnen winnen.

Over de gehele wedstrijd gezien speelde DSV goed georganiseerd voetbal. Het balletje ging goed rond en op het juiste moment werd de aanval gezocht. In de 1ste helft waren er al meteen een aantal schietkansen en voorzetten. Ward Brienen kwam met een aanval over rechts in het strafschopgebied. Hier speelde hij de bal naar Jeroen Brienen, die nam aan en kon met de punt van zijn schoen in de korte hoek scoren, 0-1. Kort hierna werd Stijn Fleuren gelanceerd door een lange bal van Marc Willems. Stijn twijfelde niet en met een lob over de doelman werd het 0-2. DSV bleef voetballen. Tjard vd Ven speelde naar Jeroen Brienen die in het 16 meter gebied stond. Hij legde de bal klaar voor Roy van Bree, die de 0-3 op het scorebord liet aantekenen.

In de rust werd er weinig gezegd. Er werd ook gewoon goed gevoetbald. Rob Cocu werd nog wel gewisseld voor Wouter Fleuren.

In de 2de helft bleef DSV goed voetballen, alleen in een iets lager tempo. Jeroen Brienen kreeg de bal op hoogte van de achterlijn in het strafschopgebied. Hij hield het overzicht en speelde naar Roy van Bree. Hij kon nog aannemen om uiteindelijk uit te halen en te scoren, 0-4. Na deze treffer een hoop kansen, maar geen doelpunten. Wouter Fleuren zag 2 keer dat de bal van de lijn werd gehaald. En de ingevallen Rodney Michiels zag zijn schot op de lat belanden. Doelman Budy van Sambeek had over de gehele wedstrijd maar 5 ballen gehad. 4 hiervan waren terugspeel ballen.

Een goede wedstrijd van DSV tegen een wat mindere tegenstander. Donderdag wacht de bekerwedstrijd thuis tegen Udi’19/Beter Bed 3. Dit beloofd een zware pot te worden. Zaterdag is de 3de bekerwedstrijd. Opnieuw thuis tegen Olympia’18 3.

Opstelling DSV 2:

Budy van Sambeek, Kay Hubers, Marc Willems, Rick Suppers, Rob Cocu, Tjard vd Ven, Roy van Bree, Stijn Fleuren, Niels Raaijmakers, Jeroen Brienen, Ward Brienen.

Wisselspelers:

Wouter Fleuren, Rodney Michiels