Na de winstpartij afgelopen donderdag, moesten we vandaag naar Venray om daar te gaan spelen tegen het 4e van Venray. Iedereen was ruim op tijd vanmorgen. 
 


Nick was vanmorgen al om 8 uur vertrokken uit Rotterdam om er vandaag bij te kunnen zijn, dit tekent de bereidheid van de spelers onder elkaar bereid om elkaar te helpen voor elkaar door het vuur gaan als het nodig is.

Tijdens de voorbereiding zei Marius al, Venray is een club, je weet niet wat je er van kunt verwachten, ze kunnen heel goed spelen en een andere keer is het 3 keer niks. De vorige confrontatie werd een ruime 5-1 overwinning voor DSV 2. De opstelling was als volgt: 
(k) Melvin W, (v) Mark, Sem, Bram en Sven, (m) Nard, Jesper, Nick, (a) Jesse, Nino en Thomas, reserves, Melvin A, Tim en Teun.

Na de warming-up konden we aftrappen, Nard had de toss gewonnen, en we gingen van start, al na 40 seconden lag de bal al in het netje, we gingen meteen ten aanval en na een voorzet van Nino kon Thomas de 0-1 maken.
Onze mannen hadden er zin in, de tegenstander werd meteen goed teruggedrongen wat resulteerde in de 8e minuut voor de 0-2, Jesper had een fraaie assist op Nino, die vervolgens goed wegdraaide bij zijn tegenstander en zo de 0-2 kon maken, rond de 20e minuut een foute uittrap van de Venraykeeper waar Nino dankbaar van profiteerde en hard de bal in het doel kon schieten, 0-3.
Na deze snelle en comfortabele voorsprong werd het spel van DSV 2 wat minder, we werden onbedoeld wat gemakzuchtig en zo kon Venray weer terug in de wedstrijd komen, na 36 minuten kregen we een vrije trap tegen op 20 meter van ons doel, het schot werd door onze opgestelde muur van richting veranderd en een Venrayspeler kon de 1-3 scoren, Bram moest geblesseerd het veld verlaten voor Melvin A. We kregen in de 1e helft vele kansen en eigenlijk had het toen al beslist moeten zijn in ons voordeel.

Tijdens de rust werden de puntjes op de I gezet. 

Karin onze leidster had zich vandaag afgemeld ze had een uitje gepland, maar bij het begin van de 2e helft stond ze weer bij de dug-out, ze was niet te houden volgens Johnny, ze moest en wou naar haar team vandaag,  (complimentje Karin)
Na de rust kregen we kansen maar gescoord werd er niet, het geloof bij Venray kwam weer terug, zeker toen Melvin A een discutabele gele kaart kreeg en we zodoende 10 minuten met 10 man verder moesten. Een kwartier voor tijd is het Venray dat op 2-3 komt een mislukte voorzet zeilt over Melvin W heen en valt zo in het doel.
Jesper wordt gewisseld voor Tim die goed in valt. Tijdens de slotfase krijgt de scheidsrechter het lastiger. In een duel met zijn directe tegenstander valt Sven ongelukkig op de grond, de scheidsrechter geeft Sven rood met de uitleg dat Sven een schwalbe maakt en daarom het veld moet verlaten. Een keuze die je ook anders uit kunt leggen. Teun komt nog in het veld om de moe gestreden Nino te vervangen, er vallen geen doelpunten meer en zo blijft DSV 2 op karakter op de been tegen Venray.

Na de wedstrijd complimentjes aan onze spelers dat ze overeind blijven en voor elkaar blijven werken, ook als het even wat minder gaat, dit tekent het karakter van ons team, klasse mannen, nu nog 3 finales te gaan deze competitie.

Volgende weekend zijn we vrij en 15 mei gaan we naar De Zwaluw 2 uit Oeffelt.

Leiding DSV 2.