De coronatijd is bijna voorbij en we mogen weer volop trainen en voetballen, vorige week de 1e wedstrijd van 2022 uit tegen Vitesse’08 uit Gennep, mede door onderschatting van onze zijde ging deze wedstrijd helaas verloren met 2-1.

Vandaag 13 februari stond de derby tegen Toxandria 2 uit Rijkevoort op het progamma.
Dit is altijd een beladen wedstrijd omdat de spelers elkaar kennen en dus niet willen verliezen, en DSV 2 had nog revanchegevoelens ten opzichte van de verliespartij van vorige week.
Afgelopen week vond er een interne spelerstransfer plaats binnen de selectie, Jesper ging naar DSV2 3n een speler van DSV2 ging naar DSV1.
Zoals altijd was iedereen op tijd aanwezig voor de bespreking voor de wedstrijd van vandaag. De opstelling was als volgt, : (k) Melvin w, (v) Teun, Bram, Remco en Mees, ( Nard, Sven, Jesper, (a)  Jarvi, Nino en Piet. Reserves, Nick, Luuk en Melvin A.

Afgesproken werd om Toxandria de eerste minuten balbezit te geven, zodat er ruimte achter hun verdediging ontstond.
Na de aftrap werd Toxandria aan de bal gelaten en kwamen soms in de buurt van het DSV doel. Na 8 minuten kreeg DSV een corner te nemen, deze werd afgeslagen, en kwam weer voor de voeten van Jarvi aan de zijkant van het strafschopgebied en met een verrassende uithaal liet hij de toxandriakeeper kansloos, 1-0. Dit is de opmaat naar meer, in de 14e minuut ontvangt Nino de bal van Sven met de rug naar het doel, hij draait en schiet knap raak en wederom staat de toxandriakeeper aan de grond genageld, 2-0. Piet moet met liesklachten het veld verlaten voor Luuk.
12 minuten later is het Jarvi die de 3e treffer binnen schiet. Kort hierna een blunder van de Toxandriakeeper, Nino is attent en dankbaar en laat de 4-0 aantekenen. Vlak voor rust wordt een overtreding op Jesper begaan rond de 16meter, Nino gaat achter de bal en zijn inzet wordt van richting veranderd en zo wordt het 5-0, en gaan we thee drinken.

Tijdens de thee waarschuwd  Marius voor onderschatting in de 2e helft, DSV begint niet helemaal scherp en krijgy de 1e tegengoal tegen, 5-1, maar stelt snel weer orde op zaken, het is Sven die vanaf links uithaalt en de 6-1 scoort. 20 minuten hierna een vrije trap van Jarvi en wederom Nino laat de 7-1 aantekenen, hierna wordt Remco gewisseld voor Melvin A, en Mark komt na lang blessureleed weer in het veld voor Nino, in de resterende tijd verslapt de concentratie bij DSV achterin en kan Toxandria nog 2 keer scoren en de eindsstand op 7-3 zetten.

Na de wedstrijd worden we getrakteerd door DSV met een blad bier in het kleedlokaal, Marius doet een korte nabepreking en wordt het nog lang gezellig in de kantine van DSV, a.s  dinsdag spelen we een oefenpartij tegen Sparta ’18 2 uit Sevenum dat 2 klassen hoger speeelt dan DSV2 speelt en volgende week spelen we uit tegen Venray 4.
 
Groeten Leiding DSV 2