De stripfiguren van DSV 3 hebben zondag eindelijk weer eens gewonnen. In Ottersum werd met 5-2 gewonnen tegen het bedroevende maar toch sympathieke elftal van Achates. De doelpunten kwamen op naam van: Stefan Verberk, Mark Geven, Sjef Gieben en Frank Weerts 2x.

Het was vroeg zondagmorgen, en bij de meeste zaten de Hertse Pullen nog vers in het geheugen. Dit was echter niet te zien aan Baben, (die zo fit als een wilde jachthond op het sportpark verscheen) Tom AKA Bram kwam wat later, Gradje had ATV en Martijn nam onaangekondigd een snipperdag.
De wedstrijd begon wederom dramatisch voor DSV, binnen een minuut was Marnick kansloos op een geweldige uithaal van een Achaat. Hij probeerde met man en macht de bal te pareren maar die ging simpelweg te hard, en belandde tussen de benen van Marnick. DSV was wakker geschud en begon te voetballen. Een steekpass van Noud werd teruggelegd door Sjef en De Kluut schoot hem beheerst laag in de hoek (1-1). DSV was veruit de betere ploeg en maakte er al snel 1-2 van. Tot zijn verbazing kwam (de goed spelende) Mark Geven alleen voor de keeper, hij dacht niet na en schoot de bal in het net. De 1-3 werd gemaakt door een punter van Sjef en DSV ging met 1-3 de rust in.

Na rust begon DSV slecht en kwam Ottersum wat beter in de wedstrijd. Toch was het Noot die alleen op de keeper afging en de paal raakte, Frank was echter alert en zorgde voor de 1-4, en de wedstrijd was gespeeld. Toch maakte DSV het nog spannend want vanaf de aftrap schoot de spits van Achates de bal vanaf 50 meter over Marnick, (die hier behoorlijk van onder de indruk was). Maar goed DSV was de betere ploeg en maakte het karwei af, door weer een doelpunt van Frank (die wel onder het gras gedrukt werd door het atletische lichaam van de Achates doelman).

DSV 3 stijgt na deze overwinning 2 plaatsen en doet weer volop mee voor Europees voetbal. Volgende week de nummer 3: Toxandria thuis. (altijd lastig)