Om dit seizoen beter van start te kunnen gaan in de reguliere competitie hebben we ons ingeschreven voor de beker. Dus speelden we een drietal veredelde oefenwedstrijden aan het begin van het seizoen. Drie tegenstanders, te weten: Fiducia 2, Sambeek 3 en Gemert 10. Met 2 keer winst en een keer verlies hebben we het er zo’n eerste keer goed vanaf gebracht. Fiducia gaat uit onze poule verder, wij zijn goede 2e geworden. Dat beloofd wat voor de competitie. We hebben een sterke en brede selectie en zoals bekend een hele sterke en brede bank. Als iedereen er is beschikken we over 18 spelers en nog enkele vaste invallers.DSV 4- Fiducia 2 : 1-4.

De eerste wedstrijd tegen een echte beker fighter. Ze hadden al een keer in de halve finale gestaan en het afgelopen seizoen bij de laatste zestien. De tegenstander had er dus zin in. De start was zwaar waardeloos. De coach moest ook fluiten wegens het gebrek aan scheidsrechters vandaag. Het hele tactische strijdplan wat hij bedacht had, viel letterlijk in het water, het regende nl grote delen van de wedstrijd. De wedstrijden op het WK hebben geleid tot een verrassende opstelling. De tegenstander had er zowel bij aanvang van de 1ste als de 2e helft geen idee van hoe wij stonden. Wij zelf af en toe ook nog niet trouwens, waren het ook af en toe kwijt.

De conditie bij een enkeling was ook nog niet helemaal top. De vakantie en het reces hebben veel gekost in dat opzicht bij deze en gene.

Ons beste spel speelden we in de 2e helft tijdens de ergste regenval, toen scoorden wij ook ons tegen doelpunt. Een mooie goal van Frank als resultaat van een vloeiende combinatie.

De mannen uit de Rips waren niet veel beter maar wisten beter om te gaan met de kansen en scoorden uiteindelijk 4 keer. Een terecht toegekende penalty werd nog gemist door de aanvoerder van Fiducia.

Af en toe ging het verbaal onderling bij de Ripsenaren nogal tekeer.

Moe, tevreden met het spel, echter verloren, gingen wij na het laatste fluitsignaal, richting kleedlokaal, douches en kantine.Gemert 10-DSV 4 : 0-2.

Veel te vroeg voor deze en gene moesten wij al om half 7 ’s avonds aantreden in Gemert.

Het kleedhok was zo nieuw dat er nog geen slot op de deur zat, echter wel camera bewaking in de gang. Dus dat betekende zeulen met een loodzware tas vol waardevolle portemonnees e.d. door de coach en de reserves.

Koen had het in de eerste helft op zijn heupen, vloog over het veld en ging af te toe nogal hard door op bal en tegenstander, resultaat was uiteindelijk een gele kaart, die aan het einde van de wedstrijd door de scheids werd vergeten te noteren. De coach wilde hem al wisselen, was echter net te laat daarmee. Bij de tegenstander waren er ook enkele spelers die met name in de 2e helft ook nogal ADHD trekken vertoonden en in het boekje verdwenen bij de scheids. Na de wedstrijd heeft hij betrokken 2 spelers bij zich geroepen en ernstig toegesproken. Ook deze gele kaarten verdwenen als sneeuw voor de zon.

DSV had vanavond duidelijk het betere van het spel en scoorde uiteindelijk slechts 2 keer, waar het er verschillende meer hadden moeten zijn, gezien de kansen. Michael met een frommel goal en Sjoerd met een klasse goal waren de schutters. Wederom had de tegenstander heel veel moeite met onze opstelling.

Klein detail: Michael moest wegens trainingsachterstand de 2e helft vlaggen en zou de laatste 10 minuten nog meedoen. Echter toen het team dat in de gaten kreeg ging de bal niet het veld uit tot bijna de laatste minuut, waardoor zijn invalbeurt erg kort werd en Noud bijna de hele wedstrijd kon spelen.Sambeek3-DSV 4 : 0-3.

Wederom veel te vroeg maar nu om 10 uur in de ochtend moest er al afgetrapt worden in Sambeek. Een mooi complex, alleen de tocht naar de kleedlokalen is erg ver. Een aantal spelers had de slaap nog niet uit en anderen hadden de dag ervoor ook al een voetbal toernooi gespeeld, dus waren overbelast. Bij Tom resulteerde dit in een blessure, dat betekende vlaggen.

Martijn verkoos vrijwillig de bank en is er niet meer afgekomen om te voetballen. Bart v d W moest er vanaf om mee te spelen, omdat de coach al meer bij zijn vakantie was als bij de wedstrijd, hij wilde nl met 10 man beginnen, dus Bart moest aan de bak. Ook deze wedstrijd waren wij duidelijk de betere en hadden meer goals moeten maken, echter het vroege uur e.d. waren de reden dat het bleef bij 3 doelpunten van Koen, Sven en Patrick. Voor Patrick de eerste in dit team. Voor Sven hebben we de oplossing gevonden, hij mag alleen op goal schieten bij een scrimmage voor de goal. Als hij compleet vrij komt voor de keeper lukt het nl niet om de bal tussen de palen en de lat te krijgen, vandaag wel bij de scrimmage dus. Mark Geven is nog tegen een gele kaart aangelopen, die wel geregistreerd is.