En ook het tweede puntje van de competitie is binnen. Het hadden er eigenlijk wederom drie moeten zijn, gezien de kansen die wij hebben gecreëerd en gekregen, sommige op een presenteerblaadje, of niet Haico? De bal leek er niet in te willen. Het vizier stond nog niet scherp (Tom), de keeper was te groot (Mark na een prachtige kopbal bij een voortreffelijke corner van Martijn) en te breed (Haico) en te lang (Martijn). De tegenstander kreeg ook mooie kansen en zeker in de eerste helft hadden zij enkele uitgelezen kansen om de bereikte 1-0 voorsprong te vergroten. Bij de 1-0 situatie stond onze verder goed keepende Willem effe te slapen. In de tweede helft speelde DSV veel sterker en raakten HBV-ers vermoeid en kregen zelfs kramp of grepen naar overtredingen. De vele trainingsuren van onze spelers betaalde zich echter niet uit in en door het benutten van de kansen. Noud en Erik liepen nog aardige blessures op, hopelijk zijn ze volgende week weer gewoon van de partij.

Sjoerd scoorde in de tweede helft met een wereldgoal, vanaf 20 meter krulde hij de bal prachtig in de rechter bovenhoek ruim verwijderd van de keeper, de meer dan verdiende gelijkmaker.

De jonge, snelle en handige, ingevallen spits van HBV bezorgde met name Peter handen vol werk.

Door de afwezigheid van het vaste hart van onze verdediging (Bart en Jeroen) kregen Peter en Noud deze taak en hebben het er erg goed vanaf gebracht. Met rust en beleid werd er verdedigd en ballen meegegeven aan de middenvelders. Ook Martijn en Tom als spitsenduo hebben een prima wedstrijd gespeeld.

De coach was tevreden met het spel vandaag, maar zoals de coach van Willem II onlangs zei: “ik heb soms liever de punten als alle bloemen en complimenten voor het vertoonde mooie spel”.

Peter en Mark van het zesde, dank voor jullie bijdrage vandaag!

Een vaste vlagger kunnen we nog steeds goed gebruiken. Mark en Frank hebben deze klus vandaag met verve geklaard.