De wedstrijd begon al zeer slecht voor de tactische opstelling bedacht door de coach. De ene na de andere speler meldde zich in de uren voor de aftrap af door lichamelijk ongemak. Een van de steunpilaren onder dit team werd ook nog “opgeëist” door het derde, want die hadden nl hetzelfde probleem, te weinig man. Gelukkig was Martijn onze 12e man waar de coach niet op gerekend had. Vandaag was hij heel scherp zowel in de eerste helft tijdens het vlaggen als in de tweede helft met een weergaloos doelpunt.

Het veld was nog wat hard, het was koud, er stond een straf windje af en toe, kortom lekker voetbal weer en veel beweging was nodig om warm te blijven.

Het tempo lag dan ook redelijk hoog de hele wedstrijd. Aan het einde te merken bij enkele DSV spelers, die kramp kregen. Vandaag zijn we afgetroefd op conditie en zeker niet op speltactische en –technische zaken.

De Zwaluw was beter over de gehele wedstrijd. Door hun betere conditie wisten zij aan het einde van de wedstrijd het verschil te maken.

De scheidsrechter moest redelijk vaak fluiten voor overtredingen in het soms te fysieke spel. Sommige flinke overtredingen miste hij zelfs, o.a. enkele fikse op Haico. Hield wel de kaarten en waarschuwingen op zak, hetgeen voor beide kanten geluk betekende. Beide partijen kregen een penalty te nemen. In de eerste helft werd een handsbal gemaakt door een Zwaluw speler in de zestien. Noud verzilverde deze buitenkans op uiterst koele wijze, hij weet sinds deze week wat winnen en scoren is, en deed dat ook vandaag feilloos. In de tweede helft kreeg Zwaluw een pingel door een reflex van Koen die een bal onder de lat vandaan tikte met zijn hand, ter voorkoming van wellicht een doelpunt. Ook deze penalty ging er in.

De rust werd bereikt met een 1-1 stand. Noud had ons op 1-0 gezet. Een afstandsschot werd Willem te machtig, nadat de bal onderweg iets van richting werd veranderd. Na de rust kwamen wij op voorsprong door een mooi doelpunt van Martijn. De penalty betekende 2-2. Jeroen had zijn handen meer dan vol aan de linker spits van de Zwaluw, hij was hem vaak te rap af. Daarnaast viel hij ook wel gemakkelijk, waar de scheids intrapte, maar ja wat wil je ook, afgeschermd door het robuuste lichaam van een van onze onverzettelijke verdedigers!

De corners vanaf links leverden veel gevaar op voor het doel van Willem en uit een van deze scrimmages viel de derde goal voor De Zwaluw uit een knappe draai. De vierde goal was het gevolg van het eerder genoemde feit dat bij een aantal DSV-ers de energie op raakte.

Balend van dit verlies verliet het vierde het veld. Het kleedhok was te klein. Blij met weer eens een potje veldvoetbal werd het verlies verder verwerkt achter een potje gerstenat in de kantine.