Stijn kwam samen met Jur kijken hoe het voormalige derde, nu het vierde, het er vanaf bracht in St. Hubert. Jammer voor hem en voor ons, het hielp niet echt. We verloren met 3-1.

Een hoogtepuntje van Willem, die verwerkte in de tweede helft via een ”Dittewegje” (bekend sinds afgelopen vrijdag de wedstrijd Twente-ADO) een waardeloze voorzet van de spits van St. Hubert tot een heus tegendoelpunt. Via de wind en de paal belandde de bal in het verkeerde net. Daarvoor waren er in de eerste helft al twee vroege frommel doelpunten gevallen, waardoor het al snel 2-0 stond na het eerste fluitsignaal. De eerste helft was het vies weer, wind, regen en koud (ook volgens vlagger Erik Hermens van het huidige derde). Het voetbal bij ons stelde niet veel voor. Ballen kwamen niet goed aan, de passing was belabberd, evenals het lopen en communiceren onderling. Na 15 minuten in de eerste helft kregen wij wat meer grip op het spel en speelde het spel zich vooral op het middenveld af. Uitgespeelde kansen kwamen er voor beide partijen echter niet van. Ook afstandsschoten strandden door de wind of waren gewoon slecht.

Pluspunten vandaag waren de aanwezigheid van Bart van de Wijst, voor het eerst weer in de wei sinds december vorig jaar. Evenals Mark van Erp die in de tweede helft zijn opwachting mocht maken in de spits, na een trainingskamp in de bergen van Oostenrijk, met als speciale opdracht, bezorg de laatste mensen van de tegenstander zoveel mogelijk werk en overlast. Mark is daar prima in geslaagd. Mark Gevens knie heeft zich goed gehouden vandaag. Peter was na de wedstrijd flink beschadigd bleek, zelfs onder zijn scheenbeschermers. Koen slaagde er in, om in het laatste kwartier om nog een actie succesvol af te ronden met een eretreffer.

Als de scheids onze actie halverwege de tweede helft met een doorgebroken speler had door laten gaan, wie weet?, in plaats daarvan legde hij het spel stil omdat er een thuisspeler een onwelgevallige uitdrukking naar de scheids slingerde verbaal. Eerder had de scheids een thuisspeler al getrakteerd op “geel” nadat hij Haico onregelmatig vast hield. De scheids was overigens toch wel nadrukkelijk aanwezig.Vandaag misten wij vijf vaste waarden door allerlei verplichtingen elders. De jongens van het derde hebben uitstekend meegedaan. Maar het zat wederom niet mee.