Al vanaf het begin van het seizoen werd ons team voorbereid op deze wedstrijd door Mark G. Vooral het feit dat zijn broer bij de tegenstander speelt, maakte deze wedstrijd belangrijk.
De tegenstander was al vroeg op De Laan en hebben zich dan ook goed voorbereid op deze ontmoeting. Een van de betere voetballers kwam niet opdagen werd gemeld, hij lag nog uit te rusten van een heftig avondje stappen in een Sint Tunnis bedje.
Noud had ook wat moeite om op gang te komen vanmorgen, na een heftig feestje in Sambeek. Maar was er wel. Motto: ’s avonds een grote jongen, dan de volgende morgen ook!

Dit siert ons team momenteel, alle spelers, geblesseerd of niet, waren aanwezig, en dat geeft de sfeer en saamhorigheid een goede impuls. Alleen Sjoerd en Bart A waren afwezig i.v.m. weekendjes weg.

Piet Driessen heeft de wedstrijd gefloten en heeft zijn handen vol gehad aan het bij vlagen pittig spel overigens van beide kanten, vooral in de tweede helft. (Het commentaar op de leiding had af en toe gelijkenis met de wedstrijd tegen Volharding van enkele weken geleden.) Jeroen had genoten van deze fysieke pot gaf hij achteraf duidelijk aan.

In de eerste helft ging het nog goed gelijk op. Stevensbeek had het beste van het spel, kwamen regelmatig goed opzetten en waren gevaarlijk. Willem moest menig schot keren of tegen houden. De aanvoerder, nr 9, was behalve snel en gevaarlijk aan en met de bal, ook geboren toneelspeler bij zijn buitelingen en gemeen bij vlagen. Na de wedstrijd hadden drie van onze spelers de noppen over duidelijk op de benen staan van dit lieverdje. De coach heeft de begeleiding van SVS gevraagd om diens noppen maar eens goed te controleren!

De rust werd bereikt met een dubbel blanke stand. Wel waren er al enkele spelers gewisseld bij ons met lichte en ernstigere blessures. Niek met een onwillige hamstring en Michael met een lichte enkel kwetsuur.

Na de thee waren de krachten bij SVS duidelijk tanende, zelfs de snelle donkere tegenstander van Mark v E was in toom te houden verklaarde Mark achteraf. De eerste de beste echte kans, die wij met goed samenspel vanaf eigen helft opbouwden, in de gehele wedstrijd tot dan toe werd door onze goalgetter Sven vakkundig verzilverd: 1-0.

Vervolgens toog SVS weer ten aanval maar zoals steeds was Willem of de onverzettelijke verdedigers (Peter, Mark v E, Patrick) ondersteund door Jeroen en Mark G een sta in de weg. Corners werden meermaals achter het doel gewerkt vanaf de hoekvlag. Onze vlagger de tweede helft had er goede kijk op wanneer de vlag omhoog moest.

Met de nodige begrepen en onbegrepen wissels probeerde de coach van SVS ons spel te ontregelen en met succes zo bleek, want het leidde er uiteindelijk toe, dat bij een voorzet, waar Willem onder door ging er een Stevensbekenaar volledig vrij kon inschieten: 1-1.

SVS wilde meer en zette alle middelen in, zoals eerder genoemd ook minder sportieve. De beste scoringskansen kregen wij echter in de eindfase. Een redelijke kopkans van Sven miste doel en een poging van Martijn en Patrick werd ternauwernood verijdeld. Erik heeft ook nog even mee gedaan, na wekenlang blessureleed. Hij was blij dat alles heel is gebleven en wil volgende week iets langer meedoen, mits er geen terugslag komt na de inspanningen van vandaag. Martijn is ook nog uitgevallen met een hamstring blessure en Patrick werd vakkundig uit de wedstrijd geholpen door de eerder genoemde nummer 9.

Van de broederstrijd hebben wij allemaal niet echt veel meegekregen, maar beiden kunnen tevreden zijn met dit resultaat. Het was wel een echte derby tussen de twee kerkdorpen.


Volgende week moeten we naar Merselo 3, een van koplopers in onze competitie.