Zelden zo’n bewogen potje voetballen mee gemaakt als vandaag. Ik mocht/moest als scheidsrechter acteren, omdat de toegewezen scheidsrechter door onvoorziene omstandigheden op het laatste moment verhinderd was. De opmerkingen die je als scheidsrechter allemaal naar je hoofd krijgt, daar wordt je echt vrolijk van. Al dat gezeur en gemauw heeft geen enkel nut en is slechts verspilde energie, die je beter aan je eigen spel kunt besteden, zeg ik altijd tegen onze spelers.
De tegenstander van vandaag Volharding uit Vierlingsbeek, die de afkorting D.S.V. overigens vertalen als volgt: De Slechtste Voetballers (volgens wedstrijd verslagen op hun website), konden er echter wat van. Soms hadden ze nog gelijk ook, o.a. als het ging over mijn opmerkingen alsof ik naast fluiten ook aan het coachen was, zoals te doen gebruikelijk. Meestal echter bemoeiden ze zich overal en nergens mee, trokken alle beslissingen in twijfel, meenden dat ik alle overtredingen op hun ledematen over het hoofd zag, enz.. Als waarschuwing heb ik uiteindelijk een Volharding speler vijf minuten van het veld gestuurd, die maar bleef emmeren. Aan het einde van de wedstrijd heb ik nogmaals een speler voor vijf minuten van het veld gestuurd, die wederom mijn en zijn boekje te buiten ging. Ook aan D.S.V. kant werden waarschuwingen uitgedeeld na flinke overtredingen (of niet Mark en Mark!)
De wedstrijd verdiende naar mijn mening geen overwinnaar, echter Volharding was de gelukkige en scoorde na een scrimmage in de 16 van D.S.V. tijdens de eerste helft de enige treffer. Lichte overtredingen gingen er weliswaar aan vooraf, maar wel van beide kanten oordeelde ik, waarna het balletje voor een vrijstaande speler rolde, die vrije doorgang had.
Diverse kansjes aan beide kanten volgden gedurende de rest van de wedstrijd, echter zonder succes.
Een overtreding op Koen zag ik van te grote afstand binnen de zestien, echter door argumenten en waarneming van de grensrechter bleek het buiten de zestien en werd het slechts een vrije trap. Waaruit helaas geen doelpunt viel. Noud viel geblesseerd uit in de 2e helft. Martijn was vandaag in mindere vorm als de afgelopen weken en speelde daarom slechts een helft. Erik, nog steeds geblesseerd helaas, heeft de 2e helft de wissels verzorgd, hetgeen moeilijker blijkt, als het soms lijkt. Tom speelde op een voor hem vreemde positie, was moe na een helft, maar had het er aardig vanaf gebracht. Mark had zijn klokje niet goed staan en kwam helaas voor hem een kwartier te laat, gevolg eerste helft reserve en vlaggen. De voorhoede kon vandaag veel minder druk op tegenstanders zetten als dat we van ze gewend zijn. Alleen Patrick was na zijn vakantie ouderwets op dreef, maar had met acties en schoten niet het gehoopte resultaat.
Jammer maar helaas. Op naar volgende week, naar De Zwaluw 3.