Afgelopen zondag stond de kraker Volharding 6 tegen DSV 5 op het programma. Na de verrassende nederlaag van DSV vorige week tegen Venray 10 was de koppositie uit handen gegeven. Theoretisch stond Volharding 6 boven het team van DSV 5. Er was dus maar één devies: er moest gewonnen worden. De vorige wedstrijd werd in Sint Anthonis maar net met 3-2 gewonnen. Het zou dus geen makkelijke opgave worden.

Terwijl er het hele jaar met blessures werd gesukkeld was er op deze dag sprake van enkele wonderbaarlijke genezingen. Iedereen zag het belang van de wedstrijd in en was er op gebrand om een goed resultaat neer te zetten.

De wedstrijd begon voor DSV dan ook prima. Met goed voetbal maar vooral ook tactisch sterk wist Volharding het eerste half uur geen oplossing te bedenken om het DSV moeilijk te maken.
Er kwamen verschillende kansen maar de juiste richting werd net iedere keer gemist. Door een gelukkige eigen goal kwam DSV toch op voorsprong. De laatste 10 minuten van de 1e helft ging de strijd wat meer gelijk op maar DSV ging met een dikverdiende voorsprong rusten. Dit was de week daarvoor tegen Venray ook het geval maar toen ging het om onverklaarbare reden toch nog mis. Ook nu leek dit te gaan gebeuren. Na een kwartier in de 2e helft kreeg Volharding ineens een penalty toegewezen. DSV protesteerde massaal maar zoals altijd kwam ook in deze wedstrijd de scheidsrechter niet op zijn beslissing terug 1-1. DSV ging na deze goal meteen alles of niets spelen maar al meteen na enkele minuten viel de goal , via een counter, aan de andere kant , 2-1 voor Volharding. Met nog ongeveer 20 minuten te gaan moest DSV 5 minuten bijkomen van deze klap maar ging vervolgens naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Via de counter bleef Volharding echter gevaarlijk en we hadden geluk dat de 3-1 niet viel. Na een mooie aanval scoorde 10 minuten voor tijd DSV de verdiende gelijkmaker door een bekeken intikker van “good old” Jos van Dommelen. Volharding ging met alle macht verdedigen terwijl DSV alles uit de kast haalde om toch nog een overwinning te forceren. Deze viel nagenoeg in de laatste minuut uit een schitterend ingekopte corner door onze enige fatsoenlijke kopper Herman Hendriks. Met de nodige blessuretijd erbij kwam DSV echter niet meer in de problemen.. Uiteindelijk een gelukkige meer zeker niet onverdiende overwinning van een gedreven DSV. Zondag kan in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Swolgense Boys het kampioenschap worden binnen gehaald. Een prestatie van formaat voor deze ruime 40 – 45 plussers. De hele competitie heeft men maar 7 verliespunten moeten incasseren. Normaal gesproken ben je dan met kerstmis al kampioen. Nu komt het op de allerlaatste wedstrijd aan.
Met dezelfde instelling als afgelopen zondag moet dit tot de mogelijkheden behoren.

Zondag 9 mei a.s. is het moederdag maar ’s-middags heeft iedereen nog ruim de gelegenheid om hier aandacht aan te besteden.

Dit betekent dat jullie allemaal om 10.00 uur verwacht worden op De Laan om te genieten van de wedstrijd DSV 5 – Swolgense Boys 3.

Dit geldt zeker voor de jongens van DSV 1 die ongetwijfeld inspiratie zullen opdoen voor de belangrijke nacompetitiewedstrijden welke DSV eindelijk eens naar de 4e klasse moet brengen.

Een voetbalspeler van DSV 5