De laatste weken werd het spel van het gezelligste team van DSV, steeds beter. Alleen de doelpunten vielen niet. Daarom werd besloten het spitsen-duo, Piet en Pim, op vakantie te sturen. Er werd prompt (mooi woord) 3 keer gescoord en gewonnen.

Met Helm vermomt als Piet en wederom zonder Dirk van Laarhoven, hij moest waarschijnlijk naar een of andere paasshow, vertrokken we naar Haps om tegen de plaatselijke vlaaien te voetballen. Kwart voor tien beginnen vonden ze daar waarschijnlijk ook te vroeg, aangezien er pas 20 minuten later voor de eerste keer gefloten werd. Het 5e trok zich niets aan van deze flauwekul en trok met het nieuwe spitsen-duo, Wouter en Ruud, ten strijde. Na een kwartier kwam Hans oog in oog met de Hapse keeper. Beiden schrokken van elkaar, misschien dat ze mekaar kort daarvoor nog tegen waren gekomen in het zuippaleis van Ledeacker. Hans was als eerste de schrik te boven en scoorde beheerst. De geniale tactiek van de coach, werd deze keer wel begrepen. Waarschijnlijk dat Helm toch slimmer is dan Hans. Onze reserve- keeper Mark Peeters, had weinig te doen gedurende de 1e helft, alleen en paar cornerballen die in de zestien bleven hangen. Onze eerste keus, Mark Litjens, kon tevreden toekijken hoe zijn pupil in de goal tekeer ging. De tips die hij had gingen dan eigenlijk ook alleen over bier drinken. De tegenstander van Guus in de eerste helft, moest het niet van zijn snelheid hebben, al rolt zo’n rollater ook niet echt lekker als de handrem erop staat. In de rust kregen we een lekker bakkie thee, maar geen vlaai en werd Ruud nog eens geplaagd. De vraag was namelijk of het trouwfeest van Ruud en zijn prei, niet een paar dagen kon duren ivm de lengte van de levensloop. Haha, 2e helft.

In de 2e helft werd de stormloop van Haps verwacht, maar na twintig minuten gewacht te hebben gingen we zelf maar weer aanvallen. Na wat gemiste kopkansenvan Helm, kon Roy na een prachtige aanval verwoestend uithalen, 2-0. De kopjes bij Haps gingen nu nog meer hangen. Hiervan wist Gaby te profiteren en scoorde met een mooie krul in de bovenhoek. Doordat Wouter weer wat last kreeg van maagkrampjes, dat exotische Poolse eten ook, mocht ik ook nog mijn minuten meepikken. Een doelpunt zat er niet in, want na een solo waarbij 2 man tekijk werden gezet was de lucht voor een schot niet meer aanwezig.

Aanstaande zondag komt Oeffelt op bezoek. Omdat we nu 3 wedstrijden gewonnen hebben die rond 10 uur begonnen, hebben we deze wedstrijd naar 10 uur verzet. Of zo als Hans dan altijd zegt: “Dan hedde tenminste nog iets an de Zondag”.

Doei doei
Bart