DSV 5 zet de goede lijn voort: DSV 5 – Olympia 8: 4-0.

Ook deze zondagmorgen voor de eerste competitie wedstrijd was iedereen mooi op tijd, behalve Sven, die had te diep in een glaasje gekeken de avond ervoor en moest nog beschuit met muisjes smeren omdat hij onlangs vader was geworden voor de 2e keer. Hij was dan wel te laat maar zijn streken en praatjes had hij niet vergeten. Tijdens zijn verplichte beurt vlaggen heeft hij publiek en de bank vermaakt met zijn iet wat schuin getinte grappen en grollen. Bij elke gemiste kans wilde hij wel invallen en gaan scoren, waarover later. Gezien het spelbeeld had hij hier ook te veel tijd voor.
Het team uit Boxmeer was wel erg piep, een veredeld A-team leek het wel. Leeftijden van de spelers is 18 tot 20 jaar. Bij ons is de jongste 25 en de oudste 37! Daarbij was volgens de coach de voorhoede grotendeels afwezig i.v.m. een muziek feestje in het buitenland dit weekend. De selectie van 13 man was te smal bleek al in de eerste helft, toen er een speler, de aanvoerder, met kramp af moest en een tweede met een blessure naar de kant moest.
Onze verdedigers constateerden zelden een zo rustige wedstrijd te hebben gehad. Ook Willem heeft nauwelijks werk hoeven verrichten. Onderschatting lag op de loer. De coach had hier al voor gewaarschuwd. Dus het devies was de bal rustig rond spelen en kansen creëren. Al in de eerste minuut schrok de keeper van Boxmeer zich een hoedje toen hij een ouderwetse knal van Patrick te verwerken kreeg. Hij vloog letterlijk een halve meter achteruit zo hard was die bal. De rebound was onzuiver. Kansen regen onze mannen aan elkaar. Jaap kreeg enkele kansen dichtbij de goal maar kreeg het net niet gevonden. Martijn knalde huizenhoog over van dichtbij. Jaap haalde verwoestend uit van buiten de zestien en schoof de bal zuiver in de linker hoek: 1-0. Niels maakte er 2-0 van. Het was duidelijk te zien dat wij al enkele wedstrijden in de benen hadden, vonden elkaar simpel, terwijl bij de tegenstander geen automatismen waren te ontdekken. Ze hebben enkel getraind en geen wedstrijden gespeeld. De scheidsrechter van dienst, Gerard Vloet, constateerde ook een eenvoudige wedstrijd.
In de tweede helft kregen Mark, Stefan en Ron de kans om hun stempel te drukken en gingen John, Erik en Niels even rust. Sven op de bank werd almaar onrustiger en wilde er in om zijn doelpunt mee te pikken, maar ja hij moest eerst goed warm lopen alvorens de arena te mogen betreden en dat duurt effe. De mooiste goal kwam van de voet van Sjoerd, die een vrije trap net buiten de zestien, feilloos in de verre hoek binnen trapte. Sven kwam er uiteindelijk in voor Sjoerd en kreeg prompt enkele kansen maar miste jammerlijk de scherpte van de afgelopen weken. Wel zorgde hij voor de 4e treffer middels een prima assist op Koen, die deze niet te missen kans verzilverde. Eerder had hij een bal huizenhoog over geknald! Door nog wat wissels toe te passen kwam iedereen nog aan het voetballen.
Een goed begin van de competitie. Door onze bescheidenheid viel de uitslag reuze mee voor het jonge team uit Boxmeer. De terug wedstrijd wordt minder eenvoudig schat ik in!
Na deze pot werd er nog een foto gemaakt voor de DSV website, waar iedereen redelijk op staat, alleen Gerard, Patrick en Niek ontbreken erop vanwege afwezigheid vandaag op dit foto moment.
 
Komende zondag gaan wij op bezoek bij Sambeek 3. Interim-coach Bart vd W zal alle zeilen bij moeten zetten om de drie punten mee naar huis te nemen! Succes mannen.