Een gezellige kwis spelen, roetsjen over allerlei hindernisbanen of gewoon een feestje bouwen. Iedereen komt aan zijn trekken tijdens de activiteiten  waarmee DSV haar 90-jarig bestaan viert.

DSV-voorzitter Chris Arts en Theo Broeks en Jos van Raaij van de DSV 90  jaar-commissie zijn enthousiast over de manier waarop DSV het jubileum viert. “We willen er door het hele jaar heen een echt feest van maken voor en door de leden. Geen traditionele receptie of zo, maar activiteiten waarbij jong en oud aan zijn trekken komt. Alle leden van onze club vanaf 14 jaar zijn al ingedeeld in tien ‘landenteams’, Italië, Nederland, Spanje, we hebben van alles. Die teams kunnen bij meerdere activiteiten met elkaar de strijd aanbinden en punten winnen.”
 
Doe Spel Vertier Avond, vrijdag 17 mei (20.00-22.30 uur)
“De Doe Spel Vertier-avond (met de letters DSV erin verwerkt) is een soort pub-kwis, waarin allerlei vragen worden afgevuurd op de deelnemers. Over voetbal, over Sint Tunnis, over DSV, over van alles. Er gaat ook gelachen worden. Je kunt een beetje denken aan de ‘Sinttunnis Peerd-avonden’ van een aantal jaren geleden”, zeggen de woordvoerders. De presentatie is in handen van Tars van den Broek en Johan de Bruin. Die maken van de avond, die gehouden wordt in MFA Oelbroeck, een feest. Ook andere belangstellen (ook niet-leden) zijn van harte welkom. Het wordt een gezellige avond mét een DJ en muziek. Iedereen is dus welkom en de entree is gratis.”
  
Spel Zonder Grenzen, zaterdag 14 september
“De landenteams gaan net als in vervlogen tijden kijken wie de rapste, handigste en de snelste is op allerlei behendigdheidsbanen, zoals de stormbaan, de buikschuifbaan, de afmat-baan enzovoorts. Gewoon gezellig en sportief met elkaar bezig zijn. Dat wordt een superleuke dag. Er is een tent met vrije inloop én ook muziek en gezelligheid. Ook de allerjongsten komen aan hun trekken. Buiten de Spel Zonder Grenzen-wedstrijd om, kunnen zij op dezelfde dag van de attracties gebruik maken. Op die manier wordt het een échte familiedag.”
 

 


“De dag wordt aanelkaar gepraat vanuit een hoogwerker, zodater goed zicht is op alle spellen en iedereen goed geïnformeerd wordt. Vanuit de verschillende landenteams worden mensen geregeld die ervoor zorgen ervoor dat bij alle atrracties alles goed verloopt. En waarschijnlijk vinden we een écht professionele scheidsrechter uit de eredivisie bereid de eindleiding op zich te nemen. Dat zijn we nog aan het regelen. Aan het einde van de dag stijgen er enkele luchtbalonnen op om alles mooi af te sluiten.”