Vandaag was dan eindelijk de grote dag, competitieronde nummer 1 stond op de kalender. UDI’19, kampioen geworden in de 3e klasse, kwam naar de Laan.

Onder het toeziend oog van vele enthousiaste supporters speelde DSV een goede eerste helft. Gescoord werd er helaas niet, maar daar was volop kans toe. Vooral Arjan Arts, normaliter gesproken scherp als ’n ijzeren nop, kreeg een dot van een kans. Nadat de keeper de bal niet klemvast pakte, kon Arjan hem er zo inlopen, maar hij bedacht zich.
De tweede helft drong DSV meer en meer aan. Alwin en Jeroen kregen kansen, maar wisten het net niet te laten bollen. Hoe sneller de tijd wegliep, hoe meer risico’s DSV ging nemen. Bij de eerste foute positionering van DSV sloeg UDI genadeloos toe. Via de rechterkant kwam de bal bij de linkeraanvaller die de bal slim terugspeelde. De inkomende Udenaar wist wel raak met dit kansje, en schoot de bal ála Leonardo langs Budy tegen de netten. Een gevoelige tik voor DSV zou je zeggen. Nadat de koppies weer richting het vijandelijke doel staken, roken de groen-witten hun kans. Nadat de eerste corner op niets uitliep, werd deze weer voorgezet, en was het super winteraankoop Vince Gerrits die binnenkopte: 1-1. Geen vreugde, maar haast op de overwinning. En deze haast werd sommige te veel. Pim Toonen dacht dat hij in een pannakooi aanwezig was, en verspeelde knullig de bal, waarna UDI scoorde en opnieuw een flinke tik aan DSV uitdeelde. Deze klap kwam DSV niet meer te boven.
Ondanks deze nederlaag, kan DSV terugkijken op een prima wedstrijd met een prima instelling. Als we volgende week ook zo spelen, zullen we de “kleine klassieker” zeker op onze naam schrijven. Stef wil ze in ieder geval graag 3 punten pakken, en wij natuurlijk ook..