DSV A1, in het najaar nog zo soeverein naar de titel gewandeld, stond na 3 wedstrijden in het voorjaar op een rampzalige laatste plaats. Een schande volgens het team zelf, waar men met man en macht probeert nog iets van het seizoen te maken. Met een nieuwe formatie, 3-5-2, probeerde Stef van Asten meer zekerheid in zijn ploeg te bouwen, wat moest zorgen voor het nodige zelfvertrouwen.

Na 3 verliespartijen achter elkaar, ontmoette DSV vandaag het best voetballende team uit de 2e klasse A: EVVC, waar in het voorjaar met kwalitatief hoog voetbal nog 1-1 gespeeld werd. Toentertijd nog 1 van de 4 verliespunten.

DSV begon goed aan de wedstrijd. Met meer countervoetbal als het tactische geschuif van EVVC moest vandaag het vijandige doel onder vuur genomen worden. Na iets meer als 10 minuten kreeg DSV een corner, die Ton Verhoeven wist binnen te werken: 0-1 voor DSV. EVVC kreeg genoeg ruimte om op eigen helft te voetballen, maar echte grote kansen leverde dit niet op. Dit door de felle spel, wat bij de scheidsrechter kennelijk niet goed viel. De eerste kaarten vielen al snel, en EVVC kreeg steeds meer het voordeel van de twijfel. Een paar minuten voor rust kreeg EVVC een corner. Bob Lenkens verloor het kopduel en ook Joost kon op de doellijn geen redding meer brengen: 1-1. De koppies gingen heel even omlaag, maar stonden bijna gelijk daarna weer vooruit, wat aan wil geven dat dit team een hechte groep vormt, en ook tegenslagen kan overwinnen.

In de tweede helft was het spelbeeld niet veel anders. EVVC kreeg volop de bal van DSV, en ging steeds meer druk naar voren zetten. Dit als gevolg dat DSV veel ruimte kreeg, en ook af en toe gevaarlijk kon worden. Doordat EVVC niet wist te scoren, en DSV steeds gevaarlijke werd, ontstonden er mogelijkheden voor DSV. Nadat er op rechts een overtreding werd gemaakt, gingen Jos en Merijn achter de bal staan. Nadat Jos richting de keeper was gelopen, schoot Merijn vol op doel, waarna de bal in het doel belandde, 1-2 in de 95e minuut. EVVC kreeg hierdoor zo’n grote klap te verwerken, die het niet meer te bovenkwam, en de 3 punten in de tas mee naar Sint Anthonis gingen.

De rode lantaarn werd overgedragen aan sv Milsbeek. Aangezien het gat tussen DSV en de nummer 3 maar 6 punten is met een wedstrijd minder gespeeld, valt er voor DSV misschien toch een mooie eindklassering uit te halen. Met de voorbeeldige instelling op de training, de gedachte aan afgelopen zaterdag en de klasse van de spelers, moet dit zeker mogelijk zijn.