Nadat vorige week met enige pech verloren werd, was het afgelopen zaterdag tegen Volkel niet anders. Persoonlijke fouten en een slappe instelling zorgden voor een deceptie in de eerste helft. De tweede helft liet DSV wel zien wat het kon.

Vorige week viel er niets op de instelling van DSV af te dwingen. Helaas werd er door 2 persoonlijke foutjes verloren van een verder sterk Udi'19, dat samen met de andere gepromoveerde teams een sterke indruk maakt in de 2e klasse A. DSV A1, in het voorjaar nog kampioen geworden, is vooralsnog het lachertje..

Tot hoelaat de jongens vrijdag in de kroeg gebleven waren, weet niemand. Wel was het duidelijk dat haast iedereen het laat gemaakt had. De eerste 20 minuten kon DSV nog vrij aardig met Volkel mee, maar dat kwam ook omdat Volkel niet erg aandrong. Maar naarmate de wedstrijd vorderde, begon Volkel steeds feller te voetballen en veel duels te winnen. Door de matige dekking van DSV kon Volkel doen wat het wou. Onder leiding van hun sterke spits die steeds teveel ruimte kreeg, kon DSV met het schaamrood op de kaken de kleedkamers in met een 4-0 achterstand!

Of het door de donderspeech of de ijzige stilte kwam, DSV speelde de tweede helft een stuk feller. Merijn Jacobs viel in voor Dave Suppers, en Alwin Willems ging naar de spits toe. Merijn liet meteen met een paar fraaie acties en passjes zien dat de nodige creativiteit werd gemist. DSV begon meer en meer duels te winnen, dit ten koste van een paar gele kaarten. Na goed stoorwerk van Alwin Willems kon hij zelf de “verdiende” 4-1 binnen schieten. Even later kon Alwin opnieuw laten zien dat hij wel degelijk een neusje voor de goal heeft door DSV's 2e goal binnen te werken. Het geloof was weer even terug, maar Volkel was niet van plan om mee te werken aan een stuntje. Vakkundig hielden ze de boel op slot, en kwamen er af en toe gevaarlijk uit. Budy moest zelfs met een prachtsave voorkomen dat Volkel opnieuw met 5-2 won.

0 punten, een doelsaldo van -3 en een ener laatste plaats. Niet echt statistieken die bij dit elftal horen. Aan de andere kant kan gezegt worden dat DSV nu al 2 van de meest moeilijke tegenstanders gehad heeft. Men heeft nu 2 redelijk makkelijk tegenstanders voor de boeg: GVV'57 en Ruwaard A1 waar afgelopen jaar 6 punten tegen gepakt werd. Dat is nu noodzakelijk, wil DSV nog iets bereiken in deze klasse..