De wedstrijd begon op Vrijdag 7 Mei, waar je als je maar goed genoeg keek, minstens drie kwart van het team kon vinden. Omdat iedereen van elkaar wist dat er aardig wat bier door de keel was gespoeld, zat het halve team al te grappen naar een waardeloze wedstrijd. Als iemand het wil weten, de band Random speelde, want ik denk dat er vrij weinig spelers er iets van mee hebben gekregen.

De volgende ochtend hadden een hoop spelers moeite met opstaan (sommige moesten zelfs werken, lozers). Toch kwam er langzamerhand steeds een speler aandruppelen, al was het met een hoofd om op te #!@#$. Remco Arts en Mannus Menting waren al langs de C1000 geweest van tevoren om even snel wat broodjes en bier in te kopen. Het was namelijk de laatste competitiewedstrijd bij DSV voor Mark van Daal, Gijs Bus en de eerder genoemde Remco Arts. Ook trainer Sjors Fick gaat het bijltje erbij neergooien na weet iemand hoeveel jaar. Die krat bier was bedoeld om na de wedstrijd een lekker biertje te drinken in het kleedlokaal, en de broodjes waren al opgesmikkeld voordat de wedstrijd begon, door het legendarische vreetteam, Mannus en Remco.

Afijn, met een krat bier als overwinningstrofee werden er toch maar een keer voetbalkleren aangedaan, om daarna over te gaan naar de meest waardeloze warming-up uit de historie van dit seizoen. En dat zegt wat. Toch krijgt Sjors op een of andere manier ons nog aan het lopen d.m.v. van een klein partijtje, waardoor de scherpte toch iets hoger ging liggen dan de avond ervoor *KUCH* HARM *KUCH*.

Zo ver ik weet, stond de tegenstander boven ons (ben alweer vergeten wie dat ook alweer was..), dus we zouden flink aan de bak moeten. Na een hoop gepass, getackel, geschreeuw en dergelijke, werd er in de eerste minuut gescoord door Jeroen Theunissen (volgens het scorebord tenminste). Daar kwam er nog een goal, door dezelfde jongeman. Na weer een hoop gevoetbal, geschreeuw en bier, kwam Harm in de 16 meter. Iedereen dacht dat Harm het gewoon, zoals iedere normale speler het zou doen, de goal maken door recht voor de goal te schieten. Maar Harm dacht blijkbaar aan iets totaal anders, want hij ligt de bal iets naar rechts (zoveel dat een normale speler de bal zou verklooien), en maakt een sliding richting de bal waardoor de bal snoeihard naar de andere kant richting onderkant lat vliegt. 3-0 inmiddels.

Na nog een wazige actie van Harm waarbij hij hem wonderbaarlijk erin krijgt, wordt het 4-0. Daarna was het rust (geen idee hoe ik dit spannend breng). Na het gewoonlijke geschreeuw van Sjors waarbij het de bedoeling is ons op te peppen, gaat DSV vroegtijdig het veld weer op. Na wat schieten op de goal met de zojuist kampioen geworden D1, komt de tegenstander ook het veld op.

Dit was echt de meest lamzakkige en schandalige tweede helft in de geschiedenis van het voetbal. Waar Jeroen Theunissen op een gegeven moment rechtsvoor de bal heeft, staat Jeroen zelf en twee tegenstanders maar naar de bal te staren, alsof het een vrije trap was. Wat het dus niet was.. Pim krijgt er op de counter nog eentje in het net, en daarna krijgt DSV een keer onterecht een penalty tegen (shag moet de bal weer met de hand aantikken, lullo). Eindstand is dus 5-1. Ook al was het een waardeloze tweede helft, de A2 sluit het seizoen mooi af met een 5-1 overwinning. Daarna ging de krat bier natuurlijk open in de kleedlokaal, en werden de spelers die stoppen nog gehuldigd met een flink biertje door Sjors.

Daarna werd de afsluiting nog verder gevierd met een hoop gebrul en slechte muziek. Denk aan mosselman, happy hardcore, never walk alone, enzovoorts. Al en al een waardige afsluiting, en nog het laatste woord: Remco, Mark en Gijs: Laat je club maar in de steek!

PS: Goude faalhaas wordt tijdens het toernooi bekend gemaakt. Waar het eerst zeker was dat Harm hem zou winnen, wordt het lastig na de acties van deze wedstrijd. Check je wekker voor updates over de stand.

PSS: Shalalie, shalala, shalalie, Lydia Deenen.
Geschreven door: Lydia Deenen